Новини
Політика

На сесії Хмельницької облради депутати проситимуть грошей на дороги та воду

На пленарне засідання четвертої сесії Хмельницької обласної ради депутати подали низку запитів, якими планують покращити життя своїх виборців. Загалом під час завтрашнього зібрання, яке відбудеться попри погіршення епідеміологічної ситуації на теренах області, планується затвердження дев’яти нових регіональних програм, серед яких Програма економічного та соціального розвитку Хмельницької області на 2021 рік.

Також одним із пріоритетів для обласних обранців є прийняття Програми «Питна вода Хмельниччини» на 2021-2022 роки.

Забезпечення населення області питною водою є необхідним для збереження здоров’я, поліпшення умов діяльності і підвищення рівня життя населення. Станом на 1 січня 2021 року у Хмельницькій області централізованим водопостачанням охоплено 478 населених пунктів, водою забезпечено 82,1% міського населення, 76,3% населення, що проживає у селищах міського типу, 33,3% сільського населення,зазначають в обласній раді.

Серед низки документів, які подали на розгляд сесії обласні обранці, майже половина стосується покращення систем водогонів на території населених пунктів, розташованих (за одним виключенням) у Кам’янець-Подільському районі. Так, двоє депутатів проситимуть виділити кошти з обласного бюджету на:

  • капітальний ремонт системи водопостачання у смт Стара Ушиця Кам’янець-Подільського району.
  • реконструкцію каналізаційних очисних споруд у смт Стара Ушиця Кам’янець-Подільського району.
  • будівництво водогонів у селі Почапинці Кам’янець-Подільського району та селі Райківці Хмельницького району.

Також сесія обласної ради має розглянути депутатські запити про забезпечення водопостачанням жителів:

  • сіл Велика Слобідка, Врублівці, Боришківці Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради Кам’янець-Подільського району.
  • села Жванець Жванецької сільської ради Кам’янець-Подільського району.
  • села Оринин Орининської сільської ради Кам’янець-Подільського району. 

У ще одному запиті йдеться про завершення газифікації  Завальського напрямку Орининської та Жванецької ОТГ Кам’янець-Подільського району.

Декілька запитів депутатів стосуються автошляхів, а саме:

  • капітального ремонту автомобільної дороги С230825 Кульчіївці – Калиня.
  • вжиття заходів, спрямованих на проведення ремонту дороги загального користування місцевого значення Слобідка-Кульчієвецька – Врублівці.
  • ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О 231502 “Стара Синява – Нова Синявка”.
  • ремонту ділянки дороги “Гаврилівка – Добрин” та включення її в перелік для капітального та поточно-середнього ремонту у 2021 році.

У двох поданих запитах депутати просять про придбання за кошти обласного бюджету спеціального автомобіля Китайгородському будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів та закупівлю шкільного автобуса на умовах співфінансування для забезпечення підвезення здобувачів освіти до Опорного закладу освіти «Грицівський ліцей».

Ще два запити стосуються виділення з обласного бюджету коштів на придбання та інсталяцію лінійного прискорювача для КНП «Хмельницький обласний протипухлинний центр» Хмельницької обласної ради та фінансування дитячих змагань з волейболу.

Також на сесії планується затвердити майже три десятки розпоряджень голови обласної ради. Зокрема, депутатам пропонують підтримати розпорядження про:

  • реорганізацію комунального некомерційного підприємства «Голозубинецька туберкульозна лікарня» Хмельницької обласної ради шляхом приєднання.
  • реорганізацію Комунального автотранспортного підприємства шляхом приєднання.
  • припинення шляхом ліквідації Хмельницької обласної фірми «Фармація».
  • припинення шляхом ліквідації Кам’янець-Подільського обласного дитячого спеціалізованого санаторію,  Великожванчицького обласного дитячого пульмонологічного санаторію, обласного дитячого спеціалізованого санаторію «Світанок».

Депутати також мають затвердити обласну комплексну програму соціальної підтримки учасників Антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО, операції Об’єднаних сил, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України та вшанування пам’яті загиблих на 2021 – 2022 роки;

та внести зміни до обласної програми заходів щодо вшанування подвигу учасників Революції Гідності, Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил в російсько-українській війні за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України на 2020 – 2021 роки та обласної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2020 роки.

У ще двох запропонованих на розгляд документах йдеться про звернення депутатів Хмельницької обласної ради до:

  • Президента України та Кабінету Міністрів України щодо невідкладного інформування населення Хмельницької області про те, якою вакциною, в якій кількості та в які терміни буде забезпечена Хмельницька область;
  • голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія щодо інформування депутатів обласної ради про Регіональний план заходів з організації та проведення імунізації (вакцинації) населення проти COVID-19 у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter