Новини
Інфраструктура

Майже 700 мільйонів субвенції виділять для ремонту доріг Хмельниччини

В рамках програми Президента України “Велике будівництво” Законом України “Про державний бюджет України на 2021 рік” для області передбачена субвенція в сумі 697,1 мільйона гривень. За ці кошти планується відремонтувати 53 об’єкти: дороги місцевого значення – 34 ділянки та 19 ділянок на дорогах і вулицях комунальної форми власності.

Станом на сьогодні ДП “Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг” виготовила проєктно-кошторисну документацію на 32 об’єкти капітального, поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення та провела їх експертизу. В наявності є проєктно-кошторисна документація на десять об’єктів капітального ремонту на вулицях і дорогах комунальної власності у населених пунктах, з яких проведено експертизу по дев’яти об’єктах.

Також оголошено тендер на 38 об’єктів ремонту на дорогах загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, з них завершено тендерну процедуру по восьми об’єктах, на одному об’єкті роботи вже розпочато.

За рахунок коштів субвенції у 2021 році вже профінансовано 99,7 мільйона гривень, з яких освоєно 37,4 мільйона або 37,5 відсотка. Про це розповів начальник управління інфраструктури ОДА Василь Остапчук на щотижневому брифінгу, присвяченому питанню реалізації на Хмельниччині програми Президента України “Велике будівництво.

Станом на початок року мережа автомобільних доріг у Хмельницькій області складає 7 189 км, з них 2 101 км – дороги державного значення, 5 087 км – дороги місцевого значення. Законом України “Про державний бюджет України на 2020 рік” на область було передбачено 853,9 мільйона гривень, з них було виділено 84,1 мільйона на дороги комунальної власності; 769,8 мільйона на дороги загального користування місцевого значення.

Виконання запланованих робіт дозволило області увійти в лідери серед інших областей: освоєно 99 відсотків коштів від передбачених субвенцією. Так, з 96 об’єктів завершено 95.

Автор: Костянтин Зварич

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter