Новини
Офіційно

Понад 2,5 тисячі платників податку забезпечують акцизні надходження на Хмельниччині

На території Хмельницької області на початок квітня на обліку перебуває 2591 платник акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, якими отримано ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

За січень-березень поточного року надходження до Державного бюджету акцизного податку від вироблених в Україні товарів, з ввезених товарів в Україну забезпечено в сумі 1,8 мільйона гривень, що становить 101,7 відсотка виконання. Сплата акцизного податку з роздрібного продажу склала понад 30 мільйонів гривень.

Водночас надходження до місцевого бюджету від плати за ліцензії на виробництво, оптової та роздрібної торгівлі спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним з початку року склали 5,8 мільйона гривень. Виконання доведеного індикативного показника забезпечено на 121,7 відсотка.

Згідно з Податковим кодексом України суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, можуть провадити роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у разі наявності відповідної ліцензії.

Ліцензію можна отримати, звернувшись до Центру обслуговування платників з відповідною заявою та необхідними документами за місцем провадження суб’єктом господарської діяльності.

Проте, в умовах тимчасової зміни режиму функціонування Центрів обслуговування платників, рекомендуємо переходити у формат on-line зв’язку та електронного спілкування за допомогою Е-кабінету платника податків. Наразі комунікація з бізнесом перейшла у дистанційну площину, заради безпеки здоров’я та життя платників і працівників.

За інформацією управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Хмельницькій області

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter