Новини
Полонська міська

У райцентрі на Хмельниччині в перший день суворого карантину зібрали натовп

Відкриття нового магазину у Полонному співпало з першим днем дії обмежень “червоної” зони у Хмельницькій області. Світлинами з відкриття закладу поділилися не лише обурені місцеві мешканці, а й адміністрація самого магазину.

Мешканці невеликих міст та містечок, не дуже розбалувані засиллям різноманітних супермаркетів та магазинів з великим асортиментом товару, напевно, завжди з нетерпінням чекають відкриття чогось такого у своєму населеному пункті. Ось і в Полонному, напевно, на відкриття нового продуктового магазину очікували з не меншим нетерпінням.

Те, що заплановане відкриття співпало з першим днем запровадження на території Хмельницької області “червоної” зони епідемічної небезпеки через стрімкий ріст поширення захворювання на COVID-19, схоже, не збентежив ні містян, ні власників міні-маркету. І якщо останніх ще можна якось зрозуміти, адже планували відкривати заклад та завозили у нього продукти вони, напевно, ще до того, як Хмельниччина на карті зон “почервоніла”, то яка така потреба змусила полончан стояти у черзі біля входу та наражати себе та оточуючих на небезпеку заразитися небезпечною хворобою, важко сказати.

Одним – штрафи, іншим – паті

Світлинами з відкриття магазину, яке відбулося у Полонному вчора, 9 квітня, поділилися і користувачі соцмереж, і власники магазину. Свідомі полончани здебільшого обурені і своє обурення висловлюють в коментарях. Принагідно дорікаючи декому з представників влади міста, які встигли напередодні поагітувати містян відвідати новий заклад.

Локдаун, дистанція, маски, ну все просто”ідеально”…

Жах. Майже всі наші магазини закриті, тому що карантин, декому з полончан і штрафи встигли виписати. Народу зібралося чимало, дистанцію ніхто не дотримує.

Скупчення велике, і зрозуміло, скільки за день пройде народу. І візьмуть багато і поділяться…

Люди самі мають розуміти. Хто розумний, той не буде в натовпі, а кому все одно – це їх вибір.

Безмозге стадо. До них так i ставляться. Як заслуговують.

Люди чого ви такі злі?

Ми не злі. Правила мають працювати одні для всіх. Сьогодні область на карантині, чекаємо тих нещасних 5 днів, щоб зменшилися показники і ми запрацювали, а в Полонному, як на зло, скупчення зробили.

Черга – на вулиці, всередині – за правилами

Справедливості заради потрібно зазначити, що на світлинах, які виклали на сторінці закладу у Фейсбук, скупчень людей усередині приміщення не видно. Швидше за все, правила “1 людина на 10 квадратних метрів” у закладі таки дотрималися.

Щоправда, того факту, що стояти у черзі біля супермаркету, який працював не тільки вчора, а й працює сьогодні, і працюватиме завтра, все ж таки було не варто. Хіба що обіцяні знижки, подарунки та фірмова піца стали тим магнітом, який притягував містян до нового закладу, попри здоровий глузд та небезпеку. Або ж причиною стала ностальгія за чергами, як пишуть полончани.

Перший раз бачу чергу не в магазині, а під ним, все одно як кадри з совка…

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter