Новини
Суспільство

Громади Хмельниччини отримають підтримку з Європи для формування спроможної медицини та освіти

Завершився відбір громад для участі у програмі підтримки у формуванні спроможних мереж освіти та медицини, яку надаватиме Програма «U-LEAD з Європою». На Хмельниччині експертну підтримку від Програми отримають 5 громад.

Так, Антонінська та Городоцька отримають підтримку у формуванні спроможної мережі освіти, Красилівська, Меджибізька та Старокостянтинівська – у формування спроможної мережі медицини.

Фахівці громад отримають можливість пройти навчання, обмінятись досвідом із колегами з громад, що вже сформували мережі, здійснити віртуальні візити в такі громади, отримати консультативну підтримку експерта на етапі планування та формування мережі та провести зустріч з обміну досягненнями (наприкінці року після завершення формування мереж).

Спроможні мережі освіти та медицини дозволяють підвищити якість освітньої та медичної послуг, та підвищити фінансову спроможність громади. Ці п’ять громад отримали можливість пройти складний шлях формування мереж використовуючи найкращий досвід та за підтримки експертів,наголошує Дмитро Василенко, керівник Хмельницького регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою.

Для участі у програмі з усієї країни відібрано 91 громаду, населення яких не перевищує 50 тисяч жителів. Одна громада може взяти участь лише у робочій групі із формування лише однієї мережі. Навчання відбуватиметься онлайн і триватиме з травня до кінця 2021 року. Усі заходи є безкоштовними для учасників.

Довідка: програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter