Новини
Суспільство

У Хмельницькому породіллі отримують пакунки малюка нового зразка

Оновлені бебі-бокси отримують породіллі у Хмельницькому міському перинатальному центрі. Видавати їх почали у березні. Тоді у заклад надійшли понад 250 пакунків малюка, більшу частину з яких уже видали молодим матусям.

Опломбовані клейкою стрічкою та запаковані у плівку – так виглядають пакунки малюка-2021. До цього у Хмельницькому міському перинатальному центрі близько 4 місяців їх породіллям не видавали через затримки із постачанням. У медичні заклади Хмельниччини вони надходять централізовано з обласного управління праці та соцзахисту населення.

У міському перинатальному центрі з другої половини березня породіллі отримують пакунки малюка щодня. Загалом на заклад виділили 252 бебі-бокси. Більше половини з них уже видали молодим матусям.

Вартість пакунка малюка – 5107 гривень 69 копійок. Видаються вони зразу при народженні, тобто коли породіллю з родзалу переводять у наше відділення сумісного перебування матері і дитини, – розповідає завідувачка відділення Лілія Костьолко.  

У пакунку малюка – 32 найменування речей, які є найнеобхіднішими з перших днів життя дитини. У новому бебі-боксі зменшили кількість засобів для матерів, натомість додали речей для немовляти.

Ми брали з собою речі першої потреби, і були трохи в шоці від пакунка малюка, бо насправді можна було до 3-4 місяців нічого не купувати. Товари підібрані якісно, бо здебільшого молоді батьки можуть губитися, що їм потрібно на перший час, – ділиться враженнями від бебі-боксу хмельничанин Юрій.

З 1 липня, згідно з Постановою Кабміну матусі новонароджених малюків матимуть можливість обирати: отримувати пакунок малюка, чи грошову компенсацію його вартості, – йдеться у сюжеті МТРК Місто  

Що у бебі-боксі?

Детальний «розбір» пакунку малюка влаштувала маленька хмельничанка Соломія, в якої нещодавно народилася маленька сестричка. Що є у бебі-боксі – дивіться у відео.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter