Новини
Кам'янець-Подільська міська

У Кам’янці шукають винного у зриві навчального процесу

Міський голова звинувачує начальника управління освіти в тому, що він вчасно не проінформував про невідповідність температурного режиму у навчальних закладах для навчання учнів молодшої школи. У керівника освіти – своя версія ситуації. Обоє посадовців озвучили свої думки у відеозверненнях.

Нагадаємо, учні 1-4 класів Кам’янця-Подільського після тривалого перебування на дистанційній формі навчання, у понеділок повернулися до шкіл. Проте – не надовго. Як пишуть у соцмережах батьки школярів, уже за декілька годин дітям повідомили, що вони знову повертаються на дистанційку, оскільки температура в аудиторіях не відповідає нормам. Тож кам’янчани, які розраховували, що діти повернуться до традиційного навчання, природньо, обурилися та почали вимагати пояснень у влади.

До міського голови також звернулися з листом батьки, які вимагали, аби їхнім дітям дали можливість навчатися очно, попри погіршення погодних умов та припинення опалювального сезону.

Версія міського голови

Міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко у відеозверненні так пояснив ситуацію. Рішення про продовження дистанційного навчання ухвалила міська комісія ТЕБ і НС з огляду на те, що:

  • температурні показники в приміщеннях різко знизилися через погодні умови, які погіршуватимуться надалі;
  • не у всіх школах є можливість обігрівати класи обігрівачами, оскільки подекуди електричні мережі не витримують такого навантаження;

Також, за словами міського голови, не виправило б ситуацію і відновлення централізованого опалення, оскільки для прогріву приміщень потрібно 2-3 дні.

Маємо потерпіти ще кілька днів, йде до тепла і після свят з 5 травня, молодша школа піде у школу, – резюмував Михайло Посітко.

Також він зазначив: слідкувати за температурою у приміщеннях навчальних закладів повинні були відповідні посадовці, які цього не зробили.

Начальник управління освіти і науки вчасно не проінформував відповідні служби. За це він понесе дисциплінарне покарання, – зазначив міський голова.

Версія головного освітянина

Начальник управління освіти і науки Сергій Мельник також оприлюднив відеозвернення, де також пояснив ситуацію, що склалася. За його словами, після прийняття рішення комісією ТЕБ і НС щодо відновлення навчання, управлінням освіти було проведено низку підготовчих етапів задля того, щоб у понеділок відновити навчання.

В першу чергу був проведений моніторинг температурного режиму у самих закладах. І на другу половину дня п’ятниці цей температурний режим становив ті показники, які вимагає санітарний регламент. Також була проведена підготовка до харчування дітей 1-4 класів, – зазначив Сергій Мельник.

Також про відновлення очного навчання були повідомлені педагоги та батьки. При цьому, як зазначив головний освітянин міста, батьків повідомили про те, що “можливо, в закладах освіти температурний режим не буде відповідати вимогам”.

На жаль, погодні умови в понеділок зранку внесли свої корективи. І в закладах освіти на 8 годину ранку температура значно погіршилася. Тому було прийняте рішення в першу чергу забезпечити обігрів класних кімнат обігрівачами, що й було зроблено керівниками закладів. А також повідомлено комісію ТЕБ і НС про те, що температурний режим не відповідає встановленій нормі. Тому на 9 годину була зібрана комісія, яка прийняла рішення продовжити дистанційне навчання у школах до 30 квітня, – зазначив Сергій Мельник.  

Думки батьків з цього приводу розділилися.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook