Новини
Увага!

Завтра вода у Хмельницькому буде непридатною для вживання

Протягом дня в обласному центрі відбуватимуться роботи зі знезараження водогінних мереж. Перш ніж почати користуватися водою після профілактичних робіт, її потрібно протягом деякого часу спускати з кранів.

Відповідні заходи, спрямовані на покращення якості питної води триватимуть у місті 13 травня, з 10.00 до 17.00. В цей час вода у кранах хмельничан буде непридатною для вживання.

Про це повідомляють у МКП “Хмельницькводоканал” та рекомендують, починаючи з 16.00, відкривати по черзі крани на кухнях та у ванних кімнатах та спускати воду, аби нею швидше можна було почати користуватися у побутових цілях.

Що потрібно знати про промивку мереж

Профілактична дезінфекція і промивка міських водопровідних мереж здійснюється двічі на рік (у травні та вересні) на підставі плану, який погоджується з міськвиконкомом і санітарною службою міста.

Під час проведення знезараження можливі перебої з водопостачанням – понижений тиск або тимчасова відсутність води.

Це є нормальним, оскільки воду з розчиненим у ній гіпохлоритом натрію необхідно випустити з мереж, – пояснюють у водоканалі.

Якщо після промивки з кранів тече неякісна вода і її тривале випускання не допомагає, необхідно зателефонувати до аварійно-диспетчерської служби МКП “Хмельницькводоканал” за номерами телефонів: 78-75-10 або 1567 та повідомити про проблему.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook