Новини
Екологія

У Шепетівці луцьке підприємство забруднило землю

Відновлення земельної ділянки та відшкодування збитків у сумі понад 36 мільйонів вимагатиме у забруднювача окружна прокуратура, яка вже заявила відповідний позов.

Попри зобов’язання вивозити небезпечні відходи на спеціальний майданчик на Полтавщині, шліфувальний металошлам, який утворився в процесі господарської діяльності луцького підприємства, вивантажили на території колишнього маслозаводу у Шепетівці.

Під час перевірки екологи встановили, що на підставі договору між ПАТ «СВК Україна» та ТОВ «Утильвторпром», останнє зазначені відходи отримало для їх перевезення та утилізації. Відповідно до документів на вантаж, відходи мали бути доставлені з Луцька до міста Горішні Плавні. Проте підприємство, залучивши до перевезення автотранспорт однієї фізичної особи-підприємця, вивантажило відходи на земельну ділянку у Шепетівці,повідомляють у Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області.

За інформацією екологів, площа забруднення земельної ділянки становить 0,0982 га, а речовина, якою засмічено земельну ділянку є металошламом із високим вмістом міді (рухомої форми), неполярних вуглеводнів (нафтопродуктів), нікелю (рухомі форми), фосфору (рухомі форми), хлоридів (водна витяжка), цинку (рухомі форми).

Загальний розмір шкоди, завданої внаслідок засмічення та забруднення земельної ділянки, становить 36 мільйонів 140 тисяч 7 гривень.

Шепетівською окружною прокуратурою, за матеріалами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, подано позовну заяву до Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області про відшкодування заподіяної навколишньому природному середовищу шкоди.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook