Новини
Культура

Нардепи Хмельниччини дали старт відновленню палацу Санґушків в Ізяславі

Багаторічна бюрократична тяганина призвела до занепаду легендарної пам‘ятки культури – Палацу князів Сангушко. Сучасний вигляд палацу викликає лише жах у туристів, журналістів та всіх гостей міста. Без належної підтримки палац руйнується і загрожує зовсім зникнути з карти світу.

За ініціативи народного депутата України Олени Копанчук було організовано виїзд в м. Ізяслав в рамках «круглого столу» за участі голови Хмельницької обласної організації політичної партії «Слуга Нараду», народного депутата України Сергія Мандзія, голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія, голови Ізяславської ОТГ Шлегель Сергій, депутатів Хмельницької обласної ради від «Слуги Народу» Оксани Натальської та Тетяни Крупи, директора департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігії Хмельницької ОДА Інна Михайлова. Під час круглого столу визначили чіткий план відродження пам‘ятки національного значення.

За словами Олени Копанчук, тридцять років бездіяльності влади призвело до руйнування історичної пам‘ятки культури.

Представляючи думку громади, мушу звернути увагу на цю проблему. Саме тому я і організувала даний круглий стіл. Збереження архітектурної пам‘ятки Сангушко дозволить залучити додаткові кошти коштом туристів з України та Європи та найголовніше ми збережемо архітектурну пам‘ятку для наступних поколінь, – наголосила Олена Копанчук.

Під час круглого столу міський голова Ізяслава Сергій Шлегель відзначив ініціативу Олени Копанчук.

В період незалежності України вперше бачимо роботу по збереженні нашої місцевої пам‘ятки культури палацу князів Сангушко, – зазначив Ізяславський міський голова Сергій Шлегель.

Після завершення круглого столу учасники заходу навідались на саму пам‘ятку архітектури та були здивовані від руйнування та занепаду даної споруди.

Стан споруди є вкрай жахливий, здається ще декілька років і ми б бачили лише залишки палацу. Радію тому, що почалась робота по збереженню легендарної споруди. Тепер це питання на контролі в громади, місцевої влади та народних депутатів. Впевнений, об‘єднавшись ми збережемо палац князів Сангушко, – прокоментував нардеп Сергій Мандзій.

За результатами зустрічі було створено дорожню карту збереження палацу і поставлені терміни виконання, першим завданням стоїть створення проєктно-кошторисну документацію.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook