Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому визначилися з новою вартістю проїзду у транспорті

У місті в черговий раз перенесли запровадження повної безготівкової оплати вартості проїзду у тролейбусах, а от обіцяну нову ціну квитків вже затвердили. Дорожче хмельничани почнуть їздити вже з вівторка, а за е-квитками, орієнтовно, з 1 липня.

Нагадаємо, про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті у місті говорять ледь не з початку року. Попередньо називали такі цифри: у тролейбусі готівкою – 5,5 гривні, з е-квитком – 5 гривень. У маршрутках – за готівку 8, з е-квитком – 7 гривень.

Наразі валідатори, які дозволяють оплачувати проїзд у транспорті карткою, встановлені лише у тролейбусах, тож дві ціни затвердили саме для електричного виду транспорту. Щоправда, з коригуванням – замість п’яти з половиною гривень з 1 червня проїзд у тролейбусі за готівку коштуватиме 6 гривень, з е-квитком – 5. Для маршруток поки що встановили єдину ціну – обіцяні 8 гривень.

За таке рішення проголосували сьогодні на черговому засіданні виконавчого комітету Хмельницької міської ради, повідомляє Суспільне.

Хмельничани новині не дуже тішаться, особливо зважаючи на постійні нарікання на технічний стан транспорту у місті та неможливість, через карантинні обмеження, вчасно та без клопоту доїхати вранці на роботу, а ввечері – додому.

І в черговий раз у Хмельницькому планують повністю відмовитися від готівки у тролейбусах, в яких вже встановлені валідатори, та, у перспективі, у маршрутках, де валідатори колись таки мають встановити. Наступна дата, коли в обласному центрі має запрацювати безготівкова оплата проїзду у транспорті – 1 липня. Саме тоді з електричного транспорту мають зникнути кондуктори, натомість з’являться контролери, які перевірятимуть, як валідують електронні квитки хмельничани.

Як пояснюють посадовці, запровадження повністю безготівкової оплати вартості проїзду у транспорті пов’язане з тим, що хмельничани не дуже охоче купують електронні квитки (перелік пунктів продажу – дивіться за посиланням). Після підняття тарифів та появи різниці у вартості квитків, сподіваються у владі, містяни швидше та охочіше переходитимуть на е-картки.

Щоправда, у владі поки що не пояснюють, хто і як контролюватиме кількість пасажирів у салоні, якщо до 1 липня не будуть зняті карантинні обмеження на перевезення.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook