Новини
Бізнес

Номінальна зарплатня на Хмельниччині зросла на третину, реальна – на чверть

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у квітні становила 11801 гривню, що на 32,8% більше, ніж у торішньому квітні (8884 гривні). Якщо ж говорити про реальну зарплатню (з урахуванням інфляції), то зростання становило 22,4%.

У сфері постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря зарплата хоч і скоротилася на третину порівняно з березнем, але залишилася найвищою в області – 20969 гривень.

Вище середнього рівня зарплатні також отримують промисловці загалом  – майже 12,6 тисячі гривень, будівельники – 12,7 тисячі, чиновники державного управління та оборони, обов’язкового соціального страхування – 14,1 тисячі, фахівці у сферах фінансової та страхової діяльності – 15,5 тисячі.

Найменше отримують на Хмельниччині працівники тимчасового розміщення й організації харчування: їхня й так мізерна зарплатня ще й зменшилася  на третину у порівнянні з березнем до «непристойних»… 2762 гривень (питання зарплатні в конвертах – до відповідних органів).

Крім того, низький рівень зарплат спостерігається у сферах адміністративного та допоміжного обслуговування – 7476 гривень (ріст за дванадцять місяців на одну п’яту);  мистецтво, спорт, розваги та відпочинок – 8148 гривня (на третину більше, ніж рік тому); транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність – 9840 (збільшення на чверть), поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook