Новини
Події

У Хмельницькому готуються до візиту президента

Візит глави держави запланований на завтра, 3 червня. За рік це вже третій візит Президента України на Хмельниччину. Востаннє Володимир Зеленський був в області на початку вересня – тоді він відвідав політехнічний коледж, побував на Хмельницькій АЕС та проінспектував стан доріг, які реконструювалися у рамках програми «Велике будівництво». До цього глава держави відвідав Хмельниччину рівно рік тому – 3-4 червня перевірив, як будують дитячий садок у селі Давидківці Хмельницького району, зустрівся з представниками бізнесу та туристичної галузі.

Цього разу візит заплановано до обласного центру. Тут глава держави має взяти участь у засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Як повідомляє Суспільне Поділля, зустріч проходитиме у Палаці спорту, будівництво якого планують завершитися до Дня незалежності. Сьогодні на території будівництва наші журналісти встигли побачити нацгвардійців, представників фірми, яка займається освітленням, а також чимало джипів та мінівенів.

Навколо майбутнього Палацу, за інформацією колег, протягом дня наводили лад – косили траву, оновлювали вивіски, прибирали та втрамбовували доріжки.

Відео: Суспільне Поділля

Всередині ж встановлювали техніку та меблі.

Минулого року у селі Давидківці, де будувався дитячий садок, хід робіт зі зведення якого інспектував особисто глава держави, також причепурювали територію напередодні візиту президента.

Участь у засіданні Палати візьмуть також представники інших областей держави – всього очікують близько сотні запрошених.

Довідка: Конгрес місцевих та регіональних рад – консультативно-дорадчий орган. Серед його завдань – сприяння завершенню реформи місцевого самоврядування, налагодженню ефективної взаємодії державних органів, моніторинг суспільно-політичних і соціально-економічних процесів, що відбуваються на регіональному та місцевому рівнях. Складається з Голови, Президії, Палати регіонів і Палати місцевих влад. Конгрес збирається на засідання у разі потреби, але не рідше одного разу на рік. Рішення ухвалюються більшістю голосів присутніх на засіданні членів Конгресу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook