Новини
Спорт

Вихованка спортшколи з Нетішина представлятиме Україну на Олімпіаді

На кількох останніх Олімпіадах Нетішин постійно був представлений місцевими спортсменами. Найгучнішу перемогу 2008 року у Пекіні здобули фехтувальниці Ольга Жовнір та Галина Пундик, які у командних змаганнях здобули золото для збірної України, а також Аліна Комащук – срібна призерка Ріо-де-Жанейро.

Ще кілька спортсменів представляли на різних Олімпіадах місто енергетиків, зокрема, фехтувальники Дар’я Недашковська, Олег Штурбабін (2004 рік), та Вікторія Ткачук.

Легкоатлетка Вікторія була учасницею Олімпіади у Ріо-де-Жанейро у 2016-му. На Олімпіаді стала третьою у своєму попередньому забігу (56,14) і пройшла у півфінал, де посіла восьме місце з результатом 56,87. За стабільність, наполегливість та гарні результати спортсменці присвоїли звання майстра спорту міжнародного класу. Таким чином Вікторія Ткачук стала першою з нетішинських легкоатлеток, хто отримав такий титул.

Вже кілька років поспіль Вікторія – в обоймі кращих бар’єристок України і світу.

2 червня в італійському Конегліано пройшов міжнародний легкоатлетичний турнір Meeting Città di Conegliano. Вихованка спортивної школи Хмельницької АЕС Вікторія Ткачук завоювала золото в бігу на дистанції 400 метрів з бар’єрами. Вона показала результат в 55.44 секунди – всього на 0.04 с менше олімпійського нормативу. А у наступних змаганнях Вікторія пробігла за 55.11 секунди та стала незаперечним представником України на Олімпіаді у Токіо.

За інформацією ІЦ ВП “Хмельницька АЕС”

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook