Новини
Кримінал

Махінації з криптовалютою виявили податківці Хмельниччини

Фахівцями відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Хмельницькій області під час проведення аналітичного дослідження фінансово-господарської діяльності одного з товариств з іноземними інвестиціями встановлено внесення його засновниками значних сум до статутного фонду підприємства, які не підтверджені їх фактичними доходами.

Також у ході відстеження фінансової діяльності підприємства податківці встановили, що його посадові особи провели певні оборудки із криптовалютою та не сплатили до бюджету інвестиційний прибуток та військовий збір у загальній сумі 51,8 мільйона гривень при відчуженні частки у статутному капіталі ліквідованому на момент укладання відповідної угоди підприємству – нерезиденту України.

Відповідно до ст. 5 Закону України від 06.12.2019 N 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», зі змінами та доповненнями, фінансові операції, проведені вказаним  підприємством належать до операцій по легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, – повідомляють у податківців.

Матеріали дослідження передано до правоохоронних органів для прийняття рішення про внесення відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань.

За матеріалами ДПС Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook