Новини
Летичівська селищна

На Хмельниччині знову скинули львівське сміття (ФОТО)

Про факт прибуття вночі на територію Хмельниччини вантажівок зі сміттям повідомила екологів днями мешканка смт Летичів. Перевіривши отриману інформацію, спеціалісти Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області виявили три насипи різноманітного побутового сміття.

Земельна ділянка, на якій скинули свій вантаж водії ваговозів, розташовується за межами населеного пункту, у напрямку села Суслівці. Всього забруднили несанкціонованим скидом територію на площі близько 2 тисяч кубічних метрів.

Як попередньо встановили екологи, сміття дійсно привезли з Львівщини. Вантажівки, що доставили його на Хмельниччину, належать ТзОВ «ОЛ-ТРАНС СЕРВІС», – повідомляють у ДЕІ у Хмельницькій області.

Щодо самого сміття, то підтвердженням його львівського походження слугують уривки цінників та чеків.

Через те, що територія не призначена для складування сміття та не огороджена, непотріб розносить вітром, в тому числі у напрямку села, що навряд чи подобається місцевим мешканцям, які мусять збирати його на своїй території.

На місці утворення несанкціонованого смітника спеціалісти ДЕІ взяли проби ґрунту, аби визначити, якої шкоди завдано довкіллю. Вживаються також заходи щодо розрахунку збитків, заподіяних внаслідок засмічення території.

Нагадаємо, на Хмельниччині сміття зі Львова періодично виявляють то в одному, то в іншому населеному пункті. Найбільше “дістається” Старокостянтинову, незадоволені мешканці якого регулярно виходять з цього приводу на протести. На початку травня місцеві активісти заблокували фури з черговою партією відходів та вимагали від влади припинити складувати на території громади чужий непотріб.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook