Новини
Суспільство

Більше морепродуктів, ніж м’яса, купували мешканці Хмельниччини

Протягом першого кварталу подоляни придбали в торгівельній мережі 374,3 тонни риби, ракоподібних та молюсків (включаючи рибні продукти). Це на 8,4% більше, ніж у торішньому січні-березні. Натомість споживання м’яса скоротилося на дев’ятнадцять відсотків до 430,1 тонни.

У грошовому, а не ваговому, вимірі цифри вражають: на морепродукти витрачено у понад півтора раза більше, ніж на м’ясо: 56,6 мільйона гривень (зростання на 10,2%) проти 36,1 мільйона (падіння на 21,7%).

Звісно, вести мову про те, що ми переходимо на середземноморську дієту ще зарано, але тенденція вибору більш здорового (як вважається загалом) рибно-молюскового харчування простежується.

Окрім того, якщо вже орієнтуватися виключно на італійську кухню, на Хмельниччині стрімко зросло споживання макаронів, а купівля борошно так само стрімко впала в першому кварталі. Макаронних виробів закуплено 821,8 тонни, що на 31,3% більше, а борошна – 493,5 тонни (зниження майже вдвічі – на 45,8%).

Якщо мова зайшла про Італію, то не можна забувати про піцу. А яка піца без сиру? Споживання цього продукту теж зросло на одну десяту – до 351,9 тонни. Загалом на сири подоляни витратили майже стільки ж, скільки на морепродукти – 55,8 мільйона гривень. Разом це становить майже одну десяту сплаченого за продукти.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook