Новини
Політика

З мітингом на майдані та проваленим голосуванням за землю відбулася сесія Хмельницької облради

Депутати Хмельниччини не підтримали звернення до керівництва держави щодо заборони продажу земель сільськогосподарського призначення. Ухвалили рішення про виділення коштів на ремонт травматологічного відділення Хмельницької обласної лікарні. Утворили нову депутатську групу та затвердили низку інших питань порядку денного. У засіданні взяли участь 53 депутати, які розглянули 75 питань та прийняли 71 рішення.

Перед початком 5 сесії обласної ради на майдані Незалежності відбулася акція протесту. На мітинг прийшли близько двох десятків фермерів. На плакатах – вимоги заборонити продаж земель сільськогосподарського призначення.

Один з учасників протесту виступив перед обласними обранцями.

Цього року малі фермери, такі, як я, майже всі позичали гроші, щоб посіяти поле. Про яку купівлю землі ми говоримо? – зазначив з трибуни у сесійній залі фермер Дмитро Сноз.

Попри вимоги мітингувальників, депутати звернення до керівництва держави не підтримали.

За підсумками пленарного засідання буде роздруківка, хто саме з депутатів не підтримав. Моя позиція – має бути референдум, тому що це, як я вже говорила, це надбання українців, і безпосередньо вони мають визначати, готові ми сьогодні продавати землю чи ні, – прокоментувала цей підсумок сесії голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

Не підтримали депутати проєкт рішення про ліквідацію Берездівської спеціальної школи. Представники різних фракцій заявили про необхідність доопрацювання питання, аби надалі раціонально використовувати матеріально-технічну базу комунального закладу. За ліквідацію спецшколи проголосували 20 депутатів з 53 зареєстрованих у сесійній залі. Питання повторно планують розглянути у вересні.

За депутатське звернення до голів тергромад щодо підготовки до 30-ї річниці Незалежності проголосували 52 обранці.

На сесії підтримали 11 депутатських запитів. Зокрема – про виділення коштів на ремонт травматологічного відділення Хмельницької обласної лікарні.

Воно в дуже жахливому стані. Багато хмельничан, жителів області потрапляли туди і розуміли, що це не той рівень захисту чи медичного забезпечення, який повинен бути, – зазначив перший заступник голови Хмельницької обласної ради Володимир Гончарук.

Орієнтовний кошторис ремонту, за його словами, 3-4 мільйони гривень.

Ухвалили депутати нову обласну програму розвитку дитячо-юнацького футболу до 2025 року. Її головною метою є приведення системи футболу у відповідність до потреб суспільства, підвищення рівня обласних змагань і досягнення високих спортивних результатів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях, пропагування здорового способу життя тощо.

Під час пленарного засідання оголосили про створення нової депутатської групи «За сімейні цінності». До групи увійшли: Михайло Бойко та Сергій Яковлєв (ВО «Батьківщина»), Оксана Натальська та Тетяна Крупа (ПП «Слуга народу»), Світлана Павлишина (ПП «За конкретні справи»). Керівником та уповноваженим представником обрано Тетян Крупу.

Наразі в обласній раді налічується 6 депутатських груп.

Нагадаємо, під час сесії депутати затвердили призначення 5 керівників комунальних підприємств області.

За інформацією МТРК Місто та пресслужби Хмельницької обласної ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook