Новини
Хмельниччина туристична

Два міста Хмельниччини відвідали французькі велотуристи

Перші веломандрівники, які рухаються за маршрутом №4, що пролягає через Хмельниччину в рамках проєкту Європейської Федерації Велосипедистів “EuroVelo“, завітали до двох міст області, через які проходить одна з європейських велотрас.

Меморандум про співпрацю у сфері велосипедного туризму та туристичної інфраструктури та спільної організації проєкту “ЄвроВело-4” на Хмельниччині підписали у травні. Підписантами Меморандуму тоді стали голови тергромад – Шепетівської – Віталій Бузиль, Славутської – Василь Сидор, Нетішинської – Олександр Супрунюк, Полонської – Франц Скримський, а також очільник Шепетівської районної ради Олег Кулінський та голова Шепетівської РДА Анатолій Катеренчук.

Перші велотуристи, які мандрують за маршрутом №4, вже побували у Славуті, а звідти поїхали у Полонне.

Славута

У Славуті подружня пара Сандрін та Франсуа, котрі подорожують на велосипеді-тандемі, зупинилася на один день. Гостям влаштували мініекскурсію “Славута за один день”. Також велотуристи побували на концерті місцевої самодіяльності. Враження від міста у гостей залишилися позитивні. За словами Сандрін, Славута – це “місто, яке живе і розвивається”.

Франсуа ж зазначив, що подорожі велосипедом дають більше можливостей познайомитися та поспілкуватися з місцевими мешканцями та дізнатися більше про звичаї та традиції інших країн, ніж якби це робити, мандруючи на автомобілі або потягом, – повідомляють у пресслужбі міської ради Славути.

Враженнями він поділився також на своїй сторінці у Фейсбук:

“Який день у Славуті!!! Дивовижний прийом від міських людей. Ми насолоджувались днем відвідування прекрасного міста. Україна найкраща! Тепер нам потрібен один день для відпочинку!

Полонне

Наступне місто Хмельниччини, куди вчора, 20 червня, прибули французькі мандрівники на велосипедах, – Полонне. Тут вони зупинилися на три дні.

Перші велотуристи з Франції після підписання Меморандуму у сфері розвитку веломережі у Полонській громаді! написав на своїй сторінці у Фейсбук голова громади Франц Скримський.

Розповів очільник громади також, що Сандрін та Франсуа подорожують уже рік, а Україна – 12 країна в їхній мандрівці.

У Полонному велотуристи зупиняються на 3 дні, щоб познайомить з нашим тисячолітнім містом, відчути місцевий колорит та повезти звістку про наш край далі країнами Європи, – написав Франц Скримський.

Звісно, полончани не могли пропустити нагоди познайомитися з іноземними велотуристами. Тож прийшли поспілкуватися з ними у костел Святої Анни, а після знайомства усі бажаючі разом з гостями поїхали велосипедами по громаді.

Щодо Шепетівки та Нетішина, через які на території Хмельниччини також пролягає новий європейський веломаршрут, то звісток про відвідини цих міст велотуристами поки немає.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook