Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині негода валила дерева та завдала шкоди ринку (ФОТО, ВІДЕО)

Буревій, що пронісся територією Хмельниччини, змусив рятувальників неодноразово виїжджати на виклики та ліквідовувати наслідки негоди. Найбільше станом на вечір вчорашнього дня дісталося містам Славута та Нетішин. Негода пройшлася не лише прибудинковими територіями, а й завдала клопоту на ХАЕС та на одному з ринків.

Нетішин

Викликати рятувальників почали близько восьмої вечора. О 19.57 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що через сильний вітер у Нетішині на вулиці Будівельників дерево впало на опору лінії електропостачання. Надзвичайники за допомогою спецобладнання розкряжували повалене дерево.

За три хвилин, о 20:00, бійців ДСНС викликали на територію Хмельницької АЕС. Там також впало дерево поблизу бризкальних басейнів, перекривши проїзд до них. Тут рятувальникам довелося брати в руки бензопили, аби ліквідувати наслідки негоди.

О 20:08 нетішинські рятувальники вирушили на вулицю Миру, щоб розчистити проїжджу частину від двох повалених дерев, а о 20:14 прибрали повалене дерево на вулиці Михайлова.

А о 20:50 рятувальників викликали на вулицю Ринкову, де перекинуті буревієм торгівельні прилавки перекрили рух на проїжджій частині. Тож тут рятувальникам довелося звільняти дорогу від повалених конструкцій.

Славута

Тут рятувальників викликали лише раз – о 20:35 повідомили, що на вулиці Паперника внаслідок пориву вітру дерево впало на лінію електропередач. Надзвичайники ДСНС розрізали повалене дерево за допомогою бензопили та висувної драбини.

Самі ж славутчани досить спокійно поставилися до негоди, що насувалася на їхнє місто. Судячи з відео, темні хмари, що скупчилися над містом, не налякали людей, які відпочивали на пляжі.

Буря йде. Народ відпочиває, – прокоментували відео у ФБ-спільноті Типова Славута.

Не злякала славутчан і пилова буря, що пронеслася містом. Тож не лише у Хмельницькому пил стояв стовпом.

Містяни навіть пожартували з цього приводу:

То не місцевий ґрунт і пісок. Це астраханська пилова буря до нас докотилася.

Хмельницький район

О 21:10 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що поблизу села Порохня Хмельницького також потрібна допомога надзвичайників. Тут також довелося прибирати з дороги дерево, звалене потужними поривами вітру. Рятувальники за допомогою спецінструментів розчистили дорогу та деблокували автосполучення.

Загалом до ліквідації наслідків негоди було залучено 15 рятувальників на 5 одиницях пожежно-рятувальної техніки,повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook