Новини
Бізнес

На Хмельниччині аграрії допомагають селянам втілювати у життя соціальні проєкти

Завдяки зусиллям та коштам агропромислової компанії «Контінентал» мешканці села у Хмельницькому районі мають можливість  реалізовувати важливі для населеного пункту проєкти, що робить життя селян комфортнішим та духовно багатшим.

Нові двері, утеплена адмінбудівля і реставрований пам’ятник – це результат співпраці соціально відповідального бізнесу та жителів села Юринці. Населений пункт розташований поряд з адміністративним центром Сатанівської громади, що на Хмельниччині. Проживає тут понад 500 людей. З року в рік спільними зусиллями Компанії «Контінентал» та місцевих жителів тут втілюються у життя різнопланові проєкти.

Окрім своєчасної виплати паїв, за додаткові кошти Компанія реалізує чимало місцевих ініціатив. Минулого та цього року тут було осучаснено приміщення місцевого старостату, зокрема, утеплено фасад і фундамент адмінбудівлі. Загальна вартість цього проєкту – 180 тисяч гривень.

Завдяки співпраці з агрохолдингом «Контінентал» торік було оновлено покрівлю цього приміщення. За словами старости Юринецького старостинського округу Валентини Восьмужко, аграрії постійно допомагають громаді.

Крім того, долучилась Компанія до відновлення пам’ятника загиблих у Другій світовій війні. З роками та під впливом погодних факторів цей меморіал буквально розсипався. Цього року його вирішили відновити. Завдяки зусиллям та коштам Компанії «Контінентал Фармерз Груп»  пам’ятник тепер виглядає по-новому. До оновлення постаменту долучилися й працівники агрохолдингу. Роботи з благоустрою проводять у рамках проекту корпоративного волонтерства. Встановлення нової плити вартувало 70 тисяч гривень. Додатково було виділено кошти на благоустрій території.

Виділяє допомогу  Компанія і на духовну сферу села. Цього року «Контінентал» допоміг замінити вхідні двері у церкві, а ще раніше – відреставрувати сходи, що були в аварійному стані.

Це для нас дуже важлива допомога, – каже настоятель храму у селі Юринці отець Ігор. – Приємно, що на наші запити реагують, ми стараємось оновлювати наш храм, постійно його покращувати. Ми з парафіянами дуже вдячні аграрній компанії за таку пожертву.

«Контінентал» допомагає усім громадам, де обробляє землі. Для цього за кожен гектар в обробітку виділяє додаткових 130 грн. За ці кошти реалізуються соціальні ініціативи. Така позиція вчергове доводить, що, окрім ведення бізнесу на землі, можливий ще один вектор роботи – підтримка та розвиток села.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook