Новини
Екологія

На Хмельниччині в “сезон тиші” рубали ліс

Лісогосподарське підприємство у заборонений законом період видавало дозволи на заготівлю деревини, що могло зашкодити мешканцям лісу виводити потомство. Відповідальні особи підприємства за порушення закону будуть притягнуті до адміністративної відповідальности.

Сезон тиші – це, нагадаємо, такий період в році (а саме з 1 квітня по 15 червня), коли в лісах заборонено проводити роботи, що є джерелом підвищеного шуму. Попри це у спеціалізованому лісокомунальному сільськогосподарському підприємстві «Лісовик» вирішили знехтувати забороною та дозволили рубку лісу на території Полонської міської тергромади.

Про порушення “сезону тиші” в Державну екологічну інспекцію у Хмельницькій області повідомив небайдужий громадянин. Інспектори, які виїхали на місце події, отриманій інформації знайшли підтвердження.

Як зазначили у ДЕІ, рубки проводили на підставі лісорубних квитків, виданих відповідальною особою СЛСП “Лісовик”.

Найбільше вразив та здивував екоінспекторів той факт, що лісівники, які мають першими піклуватися про охорону лісу та життя в ньому, грубо знехтували законом та видали дозвіл на порушення режиму тиші, коли це було заборонено.

Відповідальні особи СЛСП «Лісовик» притягнуті до адміністративної відповідальності за частиною 1 статті 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення, повідомляють у ДЕІ у Хмельницькій області. Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян – від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook