Новини
Екологія

На Хмельниччині зафіксували 66 порушень природоохоронного законодавства

У період з 1 по 30 червня 2021 року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля провели 51 рибоохоронний рейд та викрили 66 порушень природоохоронного законодавства, з яких 12 – грубі.

Складено 33 протоколи за порушення правил рибальства та сім – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів. Крім цього, оформлено 14 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

За цей період на порушників накладено штрафів на суму 2 822 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 10 540 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили у порушників 52 одиниці заборонених знарядь лову та ще 36 одиниць – за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений,повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Крім цього, 20 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Так, зокрема, на ставку у селі Білогородка Шепетівського району викрили рибалку, який ловив рибу за допомогою сітки. Чоловік виловив 1 окуня та 37 краснопірок, завдавши збитків у розмірі 2 533 грн.

На річці Південний Буг у селі Марківці Хмельницького району рибалка виловив 142 сріблясті карасі, завдавши збитків у розмірі 2 414 грн. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook