Новини
Інфраструктура

Заступник Хмельницького міського голови відреагував на критику ремонту на майдані Незалежності (ВІДЕО)

Після галасу у соцмережах Василь Новачок, заступник Хмельницького міського голови, директор Департаменту інфраструктури міста, заявив, що йому смішно слухати нарікання “естетів”, яким не подобається вигляд майдану Незалежності після ремонту “сучасним” методом. Хмельничани ж продовжують скаржитися на те, що наслідки такого латання доріг та того ж майдану досі даються взнаки, хоча, як зазначив посадовець, вони мали зникнути за кілька днів.

“Та нам нормально…”

Відремонтувати цю площу суцільним покриттям асфальтобетону – та можна. Але тоді мешканці, які зараз пишуть, що «некрасіво воно з космосу виглядає», кричали би про те, що «як можна, в мене в приватному секторі яма, а вони на майдані взяли і все асфальтом заклали. Хто ж по ньому ходить, окрім чиновників?» – прокоментував ситуацію з ремонтом головної площі міста Василь Новачок.

Звідки з’явилися такі припущення про реакцію хмельничан в очільника Департаменту інфраструктури, невідомо. Зважаючи на те, що чимало мешканців міста обурювалися у соцмережах ремонтом майдану, ходять по ньому, очевидно, не лише працівники міської ради та обласної адміністрації. А крім того, що ходять, нагадаємо, ще й катаються на велосипедах, скейтах та самокатах. А у вихідні навіть масово бігали під час напівмарафону.

Зазначив також Василь Новачок, що було прийняте «абсолютно економічно-обгрунтоване рішення», і ремонт тріщин виконали струменевим методом. Саме цей варіант, за словами посадовця був найдешевшим. Тому його й обрали. Ремонт одного квадратного метра коштував міському бюджету близько 180 гривень. А на зауваження містян, котрі нарікають на дрібний щебінь, що розлітається з-під коліс автомобілів та застрягає у взутті, каже – такі дефекти можливі лише перші кілька днів після ремонту. Щоправда, ті хмельничани, які в неділю після відвідин того ж таки марафону, виколупували дрібні камінці зі взуття та змивали їх з ніг, напевно, про це не в курсі. (Ремонтували майдан, нагадаємо ще напередодні випуску у НАДПСУ, минуло відтоді вже більше, ніж тиждень). Так само не в курсі про це водії, які досі скаржаться на дрібні камінці, які летять з-під коліс в автомобілі та в людей.

Хмельничани ж кажуть: культурних слів, щоб описати свої враження від ремонту, не мають і не розуміють, на що ж все-таки витратили таку суму (йдеться, нагадаємо, про 4 мільйони 449 тисяч 888 гривень (з ПДВ). Дехто досі сподівається, що це були підготовчі роботи і попереду на майдан чекає «нормальна» реконструкція. Також, порівнюючи ситуацію з тріщинами на майдані, в які могла провалитися нога, кажуть: зараз стало краще, але негарно.

Щодо естетичного вигляду майдану заступник міського голови має власну точку зору:

Що стосується естетичного вигляду – ну, мені хочеться сміятися  з тих естетів, які живуть десь в Південно-Заході, на Озерній чи в мікрорайоні Раково, бувають на майдані Незалежності раз в рік, а з космосу вони його точно вигляду не бачать. Але от їх зачепило, що чиновники в своїх кабінетах сидять і дивляться на негарний майдан. Та нам нормально, – прокоментував заступник міського голови.

Чому посадовець вирішив, що виглядом майдану незадоволені і коментують в соцмережах виключно (або здебільшого) мешканці мікрорайонів Південно-Західний, Озерна та Ракове, – невідомо. Так само незрозуміло, чому пан Новачок вважає, що мікрорайони Південно-Західний, Озерна та Ракове – це якісь закриті території, звідки тамтешні мешканці вибираються у центр раз на рік. Під питанням також проведення різноманітних масових заходів у центрі міста, на тому ж майдані Незалежності – для кого їх проводять, якщо хмельничани принаймні з трьох мікрорайонів, за версією директора Департаменту інфраструктури, на майдані один раз в році?

Перспективи масштабної реконструкції майдану, яку планували чиновники, наразі туманні. Кажуть, усе залежить від фінансування, котрого поки не отримали.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Хмельничани сподівалися до останнього

Тим часом у соцмережах виклали частину коментаря заступника міського голови з вищенаведеного відео, який викликав чергову хвилю емоцій у хмельничан.

Оскільки сліди монтажу на відео помітні неозброєним оком, хмельничани намагалися повірити в те, що у соцмережах навмисне «розганяють зраду», а в повній версії можливо «є обгрунтування того, чому саме так ремонтують. Може це тимчасове рішення або ще щось». Проте після перегляду «повної версії» останні сподівання у хмельничан зникли, залишилися лише емоції, здебільшого нецензурні, тому можемо навести лише дещицю з них.

Як не бачать – то можна і (вирізано) зробить? Так виходить?

А на дорогах яка біда робиться, воно кидає тими камінцями в машини, в людей.

Пропоную фразу “А нам нормально!” зареєструвати як стандартну відповідь на всі питання громадськості

Новий слоган для передвиборної компанії партії “Команда Симчишина” – “Та нам нормально!”

Там діти катались на самокатах, роликах , зараз на велосипеді трусить і на мучці ще й впасти можна.

Ну їм нормально, а нам не нормально, що не можна покрасить його в червоний, – пропонують, зокрема, хмельничани.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook