Новини
Інфраструктура

У парку Хмельницького встановлюють відремонтоване колесо огляду

Атракціон, про який хмельничани вже призабули, коли він востаннє працював, після реставрації повертається на звичне місце. Комунальники вже встановили опорні конструкції та планують підсилити фундамент. Тим часом хмельничани традиційно критикують нецільове, на їхню думку, використання коштів.

Колесо огляду у парку ім. Чекмана встановили у 80-х роках минулого століття. Відтоді, під впливом часу та погодних умов, воно значного зносилося та стало аварійним. Останні мінімум 10 років атракціон не працював. І лише у 2019 році у владі вирішили нарешті відновити атракціон. Попередньо вартість з реставрації колеса оцінювалася у 4,4 мільйона гривень. Згодом вартість зменшилася до 3,8 мільйона. Минулого року для атракціону виготовили нові кабінки, які обійшлися у мільйон.

Цього року проведені роботи з демонтажу атракціону, відремонтовано, опорні фланці, весь метал очищений піско-струменевим методом, пофарбований антикорозійним грунтом та пофарбований фарбою та лаком у два шари. Вчора провели монтаж опорних колон та поворотного валу. Наступного тижня плануємо провести роботи по підсиленню фундаменту, – повідомили у Департаменті інфраструктури міста Хмельницький.

За словами директора Департаменту Василя Новачка, цього року на відновлення колеса у бюджеті передбачили два мільйони гривень.

Аби завершити всі роботи, потрібно ще 800 тисяч. Власне, в бюджеті, за який мають голосувати на наступній сесії, ці кошти закладені. Сподіваюся, що депутати підтримають, і будемо мати повне фінансування, – цитує слова Василя Новачка сайт Є.

Тим часом дехто з хмельничан скептично ставиться до оновлення старого атракціону. Зокрема, пишуть таке:

І що можна буде оглянути з цього колеса огляду? Верхівки дерев? Абсолютно марна робота і витрати.

Додають фото…

…та коментують далі:

Ось знімок з верхньої точки колеса, коли воно ще працювало. Вражаючий краєвид, да.

А на пропозицію працівників Департаменту порівняти, як було і як стало, відповідають:

Враховуючи, шо за 18 років дерева трошки підросли… то можна уявити собі. Але нам нормально (с).

Є й такі хмельничани, які чекають, коли колесо запрацює. За словами Василя Новачка, до кінця літа колесо огляду мають повністю змонтувати.

Проте, коли можна буде запускати на атракціон людей – поки невідомо через документальну процедуру. Для його експлуатації, як об’єкту підвищеної небезпеки, потрібно зібрати низку відповідних дозволів, – прокоментував заступник міського голови.

Тож, не виключено, що колесу доведеться зимувати у парку, так і не прийнявши “на борт” перших пасажирів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook