Новини
Суспільство

Хмельничанам з порушеннями слуху спростили спілкування з працівниками органів соцзахисту

Планшети для спілкування з відвідувачами, які мають порушення слуху, використовують наразі у громадських приймальнях управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради. Придбали їх, аби спростити особливим відвідувачам процес розмови з працівниками соцзахсту.

На кожному планшеті встановлена спеціальна програма. Вона дозволяє скористатися в режимі онлайн допомогою перекладача жестової мови та дати можливість відвідувачам, які мають вади слуху, розповісти працівникам управління про проблеми, які їх турбують, максимально комфортно.

Коли людина показує, що їй потрібна допомога в спілкуванні, її спрямовують до спеціаліста. Той бере планшет та разом з відвідувачем переходить в окремий кабінет. Там вмикають планшет та зв’язуються з перекладачем. І надалі спілкуються утрьох: перекладач розмовляє з людиною жестами, потім озвучує проблему працівнику управління, а далі, знову жестами, переповідає відвідувачу слова фахівця.

Наразі таких планшетів для управління придбали 5. За словами особливих відвідувачів та співробітників управління, вони набагато спрощують спілкування. На думку хмельничан з порушеннями слуху такі пристосування дуже необхідні також у медичних закладах, пенсійному фонді та інших установах, які вони відвідують, адже не кожен може дозволити собі супровід сурдоперекладача.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook