Новини
Культура

У Славуті відбудеться міжнародний етнофестиваль “Колодар”

II Міжнародний етнофестиваль «Колодар» – велика мистецька подія, покликана популяризувати  нематеріальну культурну та історичну спадщини через залучення до місцевої культури широкої аудиторії мешканців регіону і  туристів.

Масштабна культурна подія відбуватиметься у місті Славута протягом двох днів – 31 липня та 1 серпня. У вихідні на славутчан та гостей міста чекає потужна розважальна програма, де розваги та дійства до душі зможуть знайти і дорослі, і малі.

В рамках фестивалю відбудуться:

  • трансляція традиційної музичної культури фольклорними колективами різних регіонів України та гостями з-за кордону;            
  • проведення майстер-класів з народних ремесел (ковальство, гончарство, соломо-, лозоплетіння тощо), українських побутових танців, традиційних ігор, виготовлення традиційної дитячої іграшки, ляльки-мотанки;            
  • дегустація (розгортання локації) страв традиційної української кухні та кухонь країн учасників фестивалю;            
  • проведення майстер-класу з приготування автентичного українського борщу відомим кухарем;            
  • облаштування виставки продукції народних майстрів, ярмарки екотоварів та крафтових виробів;            
  • проведення етнодискотеки, етноквесту;            
  • виступи відомих українських етно-рок гуртів: Чумацький Шлях, ТаРута, ДримбаДаДзига та півфіналістки телешоу “Голос країни” Галини Куришко.            

Задля популяризації історичної спадщини міста та його історичного символу – коня, відбудуться: кінні змагання, катання на конях, презентація арт-об’єктів (ексклюзивних фігур коней), що будуть встановлені у різних історичних районах міста.            

Яскравою подією етнофестивалю стане  масове виконання бойового гопака. 

Зручне  розташування фестивальної локації (околиця міста, поряд – вільна зелена зона, неподалік – лісовий масив, річка Горинь) дозволяє розгорнути наметове містечко, що працюватиме впродовж фестивальних днів.            

Проєкт «Колодар» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ), Державного агентства розвитку туризму.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook