Новини
Офіційно

На Хмельниччині від податківців намагалися приховати підакцизну продукцію на 13 мільйонів гривень

Працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту  Головного управління ДПС у Хмельницькій області в ході перевірок мережі магазинів Хмельниччини встановили мінімізацію сплати акцизного податку у сумі понад 600 тисяч гривень.

Встановлено, що суб’єкт господарювання, реалізуючи товари підакцизної групи, в розрахункових документах не зазначав обов’язкові реквізити. Зокрема в фіскальних чеках не вказано суми акцизного податку в розмірі 5 відсотків з роздрібного продажу.

При проведенні детального аналізу баз даних ДПС встановлено факт невідповідності кількості та суми реалізації підакцизних товарів за даними декларації з акцизного податку.

Згідно з системою зберігання і збору даних реєстраторів розрахункових операцій суб’єктом приховано реалізацію товарів підакцизної групи на суму понад 13 мільйонів гривень.  

За протиправну спробу мінімізувати сплату акцизного податку до суб’єкта господарювання застосовано штрафну санкцію у розмірі майже 100 тисяч гривень  та відшкодувати грошові зобов’язання.

За інформацією ДПС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook