Новини
Суспільство

Яйця на Хмельниччині подешевшали на чверть з початку року

Інфляція в червні на Поділлі була найнижчою з початку року: споживчі ціни у порівнянні з попереднім місяцем  збільшилися на 0,4%, по Україні – на 0,2%, з початку року – на 5,5% та 6,4% відповідно.

Червневі ціни на продукти та безалкогольні напої у цілому не змінились. При цьому зростання цін (на 4,2–0,1%) відбулось на маргарин, цукор, соуси та приправи, кондитерські вироби з цукру та борошна, макаронні вироби, м’ясо птиці, кисломолочну продукцію, масло, соняшникову олію, яловичину, сири, сметану, сало, овочі, безалкогольні напої. Водночас на 15,3% подешевшали яйця; на 4,9–0,1% – фрукти, хліб, продукти переробки зернових, свинина, молоко, рис. До речі, падіння цін на яйця з початку року становило 23,3%.

Ціни на тютюнові вироби підвищились на 0,9%, на алкогольні напої знизились на 0,8%. Одяг та взуття подешевшали, відповідно, на 1,3% та 1,2%.

У сфері охорони здоров’я підвищення цін на 0,6% зумовлено подорожчанням амбулаторних послуг на 1,7%, у тому числі діагностичних – на 3,7%, консультативних – на 2,5%. Фармацевтична продукція та послуги лікарень додали в ціні 0,5%.

Залишились на рівні минулого місяця ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива.

Ціни на транспорт у цілому зросли на 3,2% внаслідок подорожчання проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 10,9% (зокрема, у міському транспорті та маршрутному таксомоторі – в 1,6 раза) та залізничному транспорті – на 4,5%, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

З інших товарів та послуг на 12,3%  подорожчали фінансові послуги, на 6,1–0,2% – послуги нотаріусів, страхування особистого транспорту, прилади та товари для особистого догляду, предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла, послуги ресторанів та готелів, у сфері відпочинку та культури, зв’язку.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook