Новини
Культура

Хмельницька скрипалька може очолити центр культури та мистецтв

Після виявленої нестачі майна на 900 тисяч гривень, проти попереднього директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури та мистецтва відкрили кримінальне провадження. Та оголосили конкурс, який мав визначити нового очільника закладу.

За результатами засідання конкурсної комісії та проведеної співбесіди, під час якої був озвучений проєкт програми розвитку центру культури та мистецтв на 1 та 5 років, визначили переможця.

Участь у конкурсі брала, та відповідно, перемогла у ньому, отримавши всі вісім голосів членів комісії, єдина кандидатка на посаду – відома у Хмельницькому та далеко за його межами скрипалька Майя Онищук, викладачка Хмельницького музичного коледжу та артистка оркестру академічного ансамблю «Козаки Поділля» Хмельницької обласної філармонії.

Кандидатуру нової директорки Хмельницького обласного науково-методичного центру культури та мистецтва має затвердити, уклавши з нею контракт, голова Хмельницької обласної ради.

Нагадаємо, на початку року після перевірки майна у центрі культури та мистецтва було виявлено нестачу товарно-матеріальних цінностей на майже 900 тисяч гривень – всього 35 позицій, найдорожча з яких – LED-екран вартістю 420 тисяч гривень. Матеріали були направлені до ГУ НП в Хмельницькій області, зареєстроване кримінальне провадження за ст. 191 КК України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавленням волі.

За інформацією Хмельницької обласної ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook