Новини
Суспільство

На Хмельниччині роботодавці використовували нелегальну працю дітей

Серед понад двох десятків неоформлених працівників, яких виявили інспектори Держпраці під час перевірки, троє були неповнолітніми. Підприємцям, у закладах яких працювали нелегали, дали час на усунення виявлених порушень. Інакше доведеться заплатити чималі штрафи.

Зокрема у вихідні працівники Управління Держпраці у Хмельницькій області проінспектували готельно-ресторанні комплекси, розташовані у Кам’янець-Подільському районі на Дністрі. За результатами перевірки задокументували факт роботи у цих закладах 22 працівників, праця яких не була оформлена належним чином. Троє з них – неповнолітні.

Суб’єктів господарювання отримали попередження про відповідальність за вчинене порушення та зобов’язали усунути його у визначений законом термін. У випадку, якщо підприємці не виконають вимоги винесених приписів та не оформлять трудові відносини з найманими працівниками, їм загрожують штрафи – по 60 тисяч гривень за кожного неоформленого робітника. Якщо таке порушення буде виявлене вдруге, штраф зросте втричі – до 180 тисяч гривень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook