Новини
Інфраструктура

На Хмельницькій АЕС перевіряють стан ядерної безпеки

З 19 по 23 липня на майданчику Хмельницької АЕС триватиме планова перевірка поточного стану ядерної безпеки. Комісію експлуатуючої організації, до складу якої увійшли фахівці ДП НАЕК Енергоатом та відокремлених підрозділів АЕС України, очолює директор Департаменту з відомчого нагляду дирекції з нагляду за безпекою Олександр  Богун.

Перевірка проводиться на виконання вимог Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» з метою  оцінки достатності технічних і організаційних заходів, що здійснюються на ядерних установках у всіх режимах їх експлуатації для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки.

Члени комісії здійснюватимуть перевірку документації, технічного стану реакторної установки і систем важливих для безпеки, організацію безпечної експлуатації систем і елементів реакторної установки (РУ), експлуатацію електротехнічного обладнання, контрольно-вимірювальних приладів, засобів і систем автоматизованого управління АЕС, водопідготовку та водно-хімічний режим, забезпечення безпеки при зберіганні та транспортуванні ядерного палива, забезпечення радіаційної безпеки, виконання заходів АЕС щодо підвищення безпеки, модернізації, реконструкції та управління старінням обладнання і систем РУ, важливих для безпеки.

Перевірятиметься також виконання вимог підбору, професійної підготовки, допуску до роботи та підтримання кваліфікації персоналу, який забезпечує ядерну безпеку на Хмельницькій АЕС. Проводитимуться спостереження за виконанням робіт.

Після завершення перевірки, комісія розробить відповідний акт з пропозиціями та висновками.

За інформацією ІЦ ВП “Хмельницька АЕС

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook