Новини
Політика

У Кам’янці депутати зірвали сесію міської ради (ВІДЕО)

Заблокували трибуну та зламали мікрофон, аби не дати можливості говорити міському голові – так почалася сьогоднішня сесія міської ради у Кам’янці-Подільському. Частина депутатів не задоволені кадровим рішенням, яке стосується відсторонення від посади директора міської лікарні. Не задоволені політичними розбірками у стінах міськради і мешканці села Довжок, які були присутні у сесійній залі. Зрештою в роботі сесії оголосили перерву.

На початку сесії депутат від партії «За майбутнє» звинуватив міського голову  у тиску на трьох його однопартійців, серед яких і директор міської лікарні Олександр Чернець, якого наприкінці травня відсторонили від займаної посади та ініціювали щодо нього проведення службового розслідування.

Днями у міській раді відбулася зустріч, Олександра Чернеця, його адвоката та міського голови Михайла Посітка. Під час зустрічі були озвучені результати службового розслідування.

Враховуючи інформацію, яка зазначена в акті, я приймаю рішення про передачу матеріалів службового розслідування до правоохоронних органів, – зазначив під час зустрічі Михайло Посітко.

На запитання, чи може Олександр Чернець повернутися до роботи, міський голова чіткої відповіді не дав, лише зазначив, що вся необхідна інформація є в його розпорядженні.

Натомість Олександр Чернець зауважив, що у розпорядженні, на яке посилається міський голова, не вказані терміни та відсутня інформація щодо його матеріального забезпечення (заробітна плата). На що міський голова відповів:

“Все у відповідності до закону”.

Детальніше про те, як проходила зустріч Михайла Посітка та Олександра Чернеця – у відео видання Вечірній Кам’янець.

Наразі у суді розглядається кримінальна справа про ймовірну причетність Олександра Чернеця до руйнування приміщення міської водолікарні.

Сьогодні ж депутати, яких обурило, на їхню думку, незаконне звільнення з посади директора міської лікарні, не дали можливості міському голові провести сесію міської ради: спочатку заблокували трибуну, а потім зламали мікрофон.

На сесії мали розглядати питання змін до бюджету, зокрема, про фінансування ремонту харчоблоку у школі №14.

Також ми мали виділяти кошти по співфінансуванню освітньої субвенції – закупляти ноутбуки для наших вчителів. Також мали виділятися кошти на фінансування медицини і дуже багато інших вкрай необхідних питань для життєдіяльності нашого міста. Але через те, що для когось зараз інтереси бізнесові, приватні є вищими, ніж інтереси громади, відбувається зрив роботи сесії, – повідомив депутатам Михайло Посітко.

Незадоволеними поведінкою депутатів залишилися також мешканці Довжка, присутні на сесії, які очікували, що на сесії буде прийнята програма комунального транспорту, що дозволить їм розв’язати питання транспортного сполучення між їхнім селом та Кам’янцем-Подільським. Поведінку міських обранців селяни назвали маніпуляціями та зазначили, що їх не цікавлять політичні розборки в депутатському корпусі.

У роботі сесії оголосили перерву, проте до роботи міські депутати Кам’янця сьогодні так і не повернулися.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook