Новини
Екологія

Десятки мертвих рибин виявили у річці на Хмельниччині (ВІДЕО)

Неживу рибу, яку прибило до берега, побачили хмельничани у річці Південний Буг, куди прийшли порибалити. Емоційне відео виклали у соцмережах.

Як йдеться у коментарі до відео, факт масової загибелі риби виявили неподалік Меджибожа.

23 липня. Прийшли на рибне місце. Південний Буг. Подивіться, що робиться. Дохла риба, карасі. Весь берег. Ще такого не бачили,не стримала емоцій авторка відео.

Вже не вперше на Хмельниччині фіксують масову загибель риби у водоймах. І якщо у загибелі риби в озері у мікрорайоні Озерна, яке фіксували у травні, нібито знайшли “винного” – комунальне підприємство “Електротранс”, яке нібито неналежно дбало про те, щоб під час експлуатації сміттєвого полігону шкідливі речовини не потрапляли у водойми, розташовані на території Хмельницького, то чому гине риба біля Меджибожа, мабуть, мають з’ясовувати екологи.

Вони, до слова, нещодавно здійснили кризовий моніторинг річок Хомора та Случ. Результати вимірювань засвідчили, що показник розчиненого кисню коливався від 2,18 мг/дм3 до 15,88 мг/дм3. На межі областей рівень кисню становив – 5,1 мг/дм3 (при нормі не менше 4,0 мг/дм3). Вміст розчиненого кисню – нижче норми у пробі з контрольного створу 100 м вище скиду КП «Полонне тепловодопостачання». Найвищий – р. Случ, початок водозабору, с. Перемога, повідомили у ДЕІ у Хмельницькій області.

Концентрація розчиненого кисню – один з головних показників якості води для життя риб та інших водних тварин у водоймах. Проникненню кисню у воду з атмосфери сприяють вітер, течії, атмосферні опади, різкі зміни температури та інші причини, що підсилюють перемішування шарів води. Розчинений у воді кисень витрачається на дихання тварин й окислення органічних речовин. При низькій концентрації розчиненого у воді кисню виникає замор риби, яка гине від задухи, – пояснили в екологів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook