Новини
Події

На Хмельницькій АЕС гасили умовну пожежу (фото)

29 липня на Хмельницькій АЕС проведено тактико – спеціальне навчання з гасіння умовної пожежі. За легендою навчань, внаслідок порушення технологічного процесу, розгерметизації трубопроводу головного маслобака, відбулося його займання в машинному відділенні першого енергоблока, на площі 75м2.

На місце виклику прибули вогнеборці 3 Державного пожежно – рятувального загону Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій (ДПРЗ ГУ ДСНС) України. У ході тактичних оперативних дій надзвичайниками проведено розвідку пожежі, оцінку обстановки, оперативне розгортання та визначено основний напрямок оперативних дій. 

За словами т. в. о. начальника 3 ДПРЗ, полковника цивільного захисту Ігоря Руя, під час навчань здійснено перевірку готовності, відпрацювання дій і навичок керівного та особового складу підрозділів 3 Державного пожежно-рятувального загону щодо ліквідації надзвичайних ситуацій, а також взаємодію з оперативними службами ХАЕС. Зокрема, у рамках заходу було відпрацьовано співпрацю із представниками турбінного та електричного цехів Хмельницької АЕС щодо отримання допусків для гасіння пожежі, а також злагодженість дій під час ліквідації умовної пожежі. 

«Такі тактико-спеціальні навчання на Хмельницькій АЕС проводяться щокварталу. Навчання з гасіння умовних пожеж невеликих ділянок здійснюються щотижня, для вивчення особовим складом 3 ДПРЗ об’єкта, а також особливостей технологічного процесу, хімічних властивостей речовин і матеріалів наявних на ХАЕС. Отримуючи нові знання та навички, у разі виникнення надзвичайної ситуації, вогнеборці зможуть професійно та у найкоротші терміни ліквідувати її наслідки»,- констатував Ігор Руй.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook