Новини
Спорт

Титулована хмельницька спортсменка посіла 5 місце на Олімпіаді в Токіо

Із шести спроб вдалою для Марини Бех-Романчук виявилася лише одна. Вона дозволила спортсменці покращити свій “олімпійський” результат, проте не дала можливості піднятися на п’єдестал пошани. Двоє спортсменів з Хмельниччини ще мають шанс поповнити скарбницю української збірної нагородами.

Після здобуття “бронзи” на Олімпіаді студенткою Кам’янець-Подільського вишу Дар’єю Білодід, чимало хмельничан, напевно, з нетерпінням чекали виступу відомої у місті легкоатлетки Марини Бех-Романчук та, можливо, ще однієї медалі у скарбницю української збірної. Особливо після того, як її чоловік, Михайло Романчук здобув дві медалі, в тому числі перше для України “срібло”.

Проте сподівання не справдилися. У фіналі Марина Бех-Романчук із шести спроб змогла реалізувати лише одну, стрибнувши у довжину на 6,88 сантиметра. Цей єдиний результативний стрибок приніс хмельничанці 5 місце на Олімпіаді у Токіо, що, у порівнянні з результатом 2016 року, є значним кроком вперед. У Ріо-де-Жанейро спортсменка за підсумками виступів посіла 12 місце.

Ще двоє хмельницьких спортсменів Павло Алтухов та Дмитро Янчук, які сьогодні долали у каное-двійці 1000 метрів, завершили виступ на Олімпіаді на 13 місці. Обидвоє спортсменів виступали за Полтавську область. виступають за Полтавську області. Проте У Павла Алтухова ще є шанс поборотися за медаль серед каноїстів 6 серпня на дистанції у 1000 метрів.

Також покладають сподівання мешканці Хмельниччини на нетішинку Вікторію Ткачук, яка сьогодні виступатиме у фіналі бігу на 400 метрів з бар’єрами.

Крім Дар’ї Білодід, “бронзу” на Олімпіаді-2021 завоювала ще одна випускниця навчального закладу з Хмельниччини. Щоправда, Ірина Кіндзерська, яка свого часу закінчила Дунаєвецький НВК “ЗОШ І-ІІІ ст., гімназія” завоювала медаль не для України, а для Азербайджану.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook