Новини
Кримінал

Хмельничанин, який стріляв по перехожих, вчетверте сяде за ґрати

Молодик, який вже провів за ґратами сукупно 11 років, знову може опинитися у в’язниці за те, що серед ночі безпричинно влаштував на вулиці стрілянину, налякавши перехожих та поранивши зрештою одного з них. Наразі вирок суду щодо вчиненого злочину винесено, проте на нього ще можна подати апеляцію у встановлений законом термін.

Подія сталася ще у липні 2018 року. 30-річний хмельничанин, серед ночі, йдучи вулицею Степана Бандери в обласному центрі, побачив перехожих, які рухалися в попутному напрямку. Без будь-яких причин чоловік почав стріляти по них з револьвера марки ZORAKI R1, який мав при собі. Коли, налякані та здивовані пострілами перехожі зупинилися, молодик наздогнав їх та продовжив стріляти. Зрештою, поцілив 21-річному чоловіку в ногу та руку, спричинивши сліпі поранення м’яких тканин.  

Стрілянина по людях – не перший злочин, на якому впіймали хмельничанина. Раніше його вже було засуджено за викрадення автівок, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, придбання та реалізацію краденого майна. Перед судом цього разу молодик постав учетверте. Попри те, що має лише 30 років, з них загалом встиг уже відсидіти за ґратами 11, вперше потрапивши у в’язницю у 19.

Під час досудового розслідування молодий рецидивіст, який, за інформацією міськрайонного суду, таким чином святкував своє 30-річчя, а з огляду на кількість проведених за ґратами років, схоже, ще й відзначав чергове звільнення з місць позбавлення волі, розкаявся, суд визнав його винним та призначив покарання: позбавлення волі на 4 роки.

Засуджений може оскаржити вирок в апеляційному суді протягом 30 днів з дня його проголошення. До закінчення цього терміну його триматимуть під вартою.

За інформацією Хмельницького міськрайонного суду

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook