Новини
Славутська міська

У Славуті на клумбі встановили фігуру розмальованого коня

Вдруге славутчанам влада намагається прикрасити дозвілля та організувати красиво громадський простір. Перша спроба виявилася не дуже вдалою, тож тепер символ міста розташували на клумбі, на віддалі від місць, де ходять перехожі. Славутчани сподіваються, що ця скульптура простоїть довше, ніж її попередники біля міської ради. Та тішаться, що нарешті фігура дійсно схожа на коня.

Нагадаємо, в середині червня у Славуті місцеві мешканці активно обговорювали нові скульптурні об’єкти, які з’явилися біля міської ради. Славутчани тоді нарікали на дві речі: нецільове, на їхню думку, витрачання коштів та дивну реалізацію задуму, оскільки декому коні більше скидалися на віслюків.

Згодом один з коней біля міської ради з невідомих причин впав, а потім зник і другий.

Проте від ідеї прикрасити Славуту фігурками тварини, яка є на гербі міста, у владі не відмовилися. Тож ще одна шляхетна тварина, розписана квітами, від сьогодні прикрашає одну з клумб міста, розташовану в районі перехрестя вулиць Церковна та Соборності.

Виготовив фігуру для II Міжнародного етнофестивалю «Колодар» місцевий майстер Богдан Кривець.

Як повідомили у пресслужбі виконавчого комітету Славутської міської ради, артоб’єкт встановили “з метою організації забезпечення комфортних умов перебування громадян в громадських місцях та зонах відпочинку міста Славута, а також для покращення естетичного вигляду міста, урізноманітнення громадського простору, створення креативних артлокацій”.

Як і на попередніх скульптурах, на цій також є QR-код, зісканувавши який можна ознайомитись з трьома історичними об’єктами XIX – початку XX століття:

  • млином, побудованим поряд на середній греблі,
  • залишками мурованого фундаменту дуже відомої у свій час суконної фабрики князів Сангушків
  • «Альбенкою» (славутський пляж).

У міськраді містян та гостей міста закликали дбайливо ставитися до встановленого артоб’єкту.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook