Новини
Здоров’я

Хмельницький міський голова вакцинувався від COVID-19

За словами очільника Хмельницької громади, попри те, що він має антитіла, все одно вирішив убезпечитися, оскільки “довіряє” лікарям. Щоправда, дехто з хмельничан сумнівається, чи була вакцинація справжньою, і чи не була вона вимушеною, зважаючи на необхідність перетинати кордон задля робочих поїздок.

На своїй сторінці у Фейсбук Хмельницький міський голова дещо з гумором повідомив, що приєднався до клубу “5G” та додав трохи статистики:

Suum Cuique. Кожному своє. Вступив в клуб 5G. Вакцинувався двічі, хоч і мав рівень антитіл 7,21. Довіряю лікарям, захищаюся більше! Всього у місті вже зробили 64229 вакцинацій. 1-ю дозою вакцинувалися 40865 осіб, 2-ма дозами 23364 осіб.

Показав міський голова і сертифікат, який отримав після завершення курсу вакцинації.

Дехто з хмельничан у коментарях припустив, що саме необхідність поїздок за кордон змусила міського голову вдатися до вакцинації, аби отримати необхідний документ. Проте сам Олександр Симчишин це заперечує.

Я вакцинувався, тому що довіряю лікарям, без прив’язки до виїзду кудись. Для виїзду достатньо і ПЛР, який роблять за 2-3 год. Довіряю тим лікарям, з якими спілкуюся вже більше пів свого життя. Я вакцинувався від грипу в 2018 році, вакцинувався від кору, поліомієліту, дифтерії і тд. Вакциновані мої діти. Я хочу і я буду вакцинуватися.

Зважаючи на певну іронічну подачу новини про вакцинацію, хмельничани у коментарях також пожартували:

Ну з 5G зрозуміло, WiFi як ловить? Виборці хвилюються.

На що мер відповів, що “в Лезневе і міській раді відтепер проблем немає”.

Нагадаємо, у Хмельницькому отримати першу дозу вакцини можна щодня, з понеділка по п’ятницю, у центрі масової вакцинації за адресою: вул. Володимирська, 92. Наразі там роблять щеплення вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech, оскільки вакцина Moderna, яка була розрахована на першу дозу, закінчилася. У вихідні там же можна отримати другу дозу вакцини тим, хто щепився раніше.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook