Новини
Здоров’я

У Хмельницькій інфекційній лікарні від COVID-19 вже лікувалися щеплені від цієї недуги

У Хмельницькій інфекційній лікарні перебували 9 хворих на COVID-19 пацієнтів, вакцинованих від цієї хвороби. З них п’ятеро щеплені однією дозою, четверо – двома. У всіх випадках йшлося про вакцину “CoviShield” (виробник – індійська біотехнологічна та фармацевтична компанія “Serum Institute of India”). Про це у відповіді на запит повідомила директорка закладу Оксана Піддубна.

Всі вакциновані від COVID-19 пацієнти користувалися кисневими концентраторами. Ніхто з них не був інтубований та не потребував під’єднання до апарату штучної вентиляції легень. У всіх таких хворих стан перебігу хвороби медики оцінили як середньої важкості. Вакциновані від COVID-19 пацієнти з іншими інфекційними недугами у закладі не лікувалися.

Ще в одному закладі, де в Хмельницькому наразі можуть отримувати меддопомогу хворі на COVID-19, а саме у міській лікарні, відповіли: інформацію щодо наявності щеплень у хворих на цю недугу не збирають. Тому вважають: офіційно вакцинованих серед хворих на коронавірусну інфекцію пацієнтів тут не було. Про це у відповіді на запит повідомив керівник Валерій Гарбузюк. Окрім того, медичний директор закладу Володимир Мойсюк телефоном уточнив:

У нас немає на меті і немає жодних наказів, які змушують нас збирати дані пацієнта – вакцинований він чи ні. Інфекційні лікарні збирають дані про інфекційні хвороби. Ми – не інфекційна, а опорна лікарня Хмельницького ургентного типу, яка приймає і планових, і екстрених пацієнтів.

Як зазначила, прессекретарка Хмельницького міського голови Ольга Саліпа у коментарі на Фейсбуці, у серпні управління охорони здоров’я почало збирати дані про відсутність чи наявність вакцинації по нових випадках захворювання на COVID-19. Тож за якийсь час така статистика має з’явитися.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook