Новини
Жванецька сільська

На Хмельниччині фіксують випадки сказу у тварин

Вже не вперше на території Хмельниччини фіксують випадки сказу у тварин, як домашніх, так і диких. Минулого тижня у Жванецькій ОТГ на жінку напав та покусав її скажений тхір. Днями ще один випадок хвороби зафіксували у Летичівській селищній тергромаді. Цього разу – у великої рогатої худоби.

Після виявлення скаженого тхора на Кам’янеччині Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Кам’янець-Подільській районній державній адміністрації проінформувала, що епізоотична ситуація щодо сказу тварин на території району є контрольовано. Проте план заходів для боротьби зі сказом тварин комісія обговорила та затвердила.

Ще один випадок хвороби у тварин зафіксували у селі Горбасів, яке Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Хмельницькій райдержадміністрації оголосила неблагополучним через виявлений випадок сказу у великої рогатої худоби.

Як йдеться у повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області, випадок сказу виявили у молодого бичка в одному з сільських домоволодінь.

Комісія затвердила аналогічний попередньому план основних заходів з ліквідації небезпечної хвороби, до якого долучаться працівники Летичівської ОТГ, ветеринари, фахівці ГУ Держпродспоживслужби Хмельниччини, користувачі мисливських угідь тощо.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook