Новини
Бізнес

Послугами з Хмельниччини найактивніше користується Євросоюз

В першому півріччі експорт послуг Поділлям становив 13,7 мільйона доларів, імпорт – 8,1 мільйона. Порівняно з січнем-червнем минулого року експорт збільшився на 19,1%, імпорт  – на 8,0%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі послугами становило 5,6 мільйона доларів (торік за цей період – також позитивне у розмірі 4,0 мільйона). Коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 1,69 (у торішньому першому півріччі – 1,53).

Обсяг експорту послуг до країн Європейського Союзу збільшився на 20,3% – до 12,4 мільйона доларів. На Євроспільноту припадає понад дев’ять десятих послуг, наданих Хмельниччиною. Причому найважливішим партнером в експорті залишається Німеччина, в яку ми «вивезли» послуг на 5,9 мільйона, що становить 41,5% наданих за кордон послуг; зростання – 14,6%. Крім того, помітними партнерами в експорті послуг серед країн-членів ЄС були Польща, Бельгія, Кіпр, Естонія, Нідерланди, Фінляндія, Литва. Крім того, варто згадати Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, на яке припало 4% всього експорту.

Найбільшу питому вагу в загальному обсязі експорту області становили послуги з переробки матеріальних ресурсів (38,6%) і транспортні послуги (41,7%).

Імпорт послуг з країн Європейського Союзу за перше півріччя зріс (на відміну від першого кварталу, коли фіксувалося зменшення) проти минулорічного січня-червня на одну десяту та становив 6,2 мільйона або 76,8% від загального обсягу імпорту. Головними партнерами в імпорті послуг були Франція, Польща, Німеччина.

Основу структури імпорту становили транспортні послуги (32,3%), послуги, пов’язані з подорожами (21,0%), ділові послуги (16,7%), послуги у сфері телекомунікації, комп’ютерні та інформаційні послуги (12,2%).

Як поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, зовнішньоторговельні операції послугами проводились із партнерами з 61 країн світу.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook