Новини
Суспільство

Майже без алкоголю та з чергою у McDonald’s: як минув День знань у Хмельницькому (ВІДЕО)

Традиційно 1 вересня у Хмельницькому діяла заборона на продаж алкоголю (крім кафе, барів та ресторанів, що певним чином зводить нанівець всю затію з так званим “днем тверезості” у день знань). Проте на фоні нового для обласного центру виду “розваг” – чималої черги біля днями відкритого ресторану швидкого харчування – це рішення влади якось пройшло майже непоміченим.

Нагадаємо, рішення про встановлення обмежень на продаж алкогольних напоїв 1 вересня, вперше було прийняте на сесії міської ради ще у 2015 році. Минулого року його “оновили” відповідно до іншого рішення сесії. Тож за цей час хмельничани вже встигли звикнути до “дня тверезості” у День знань. Відтак на заборону продажу алкоголю у соцмережах, де зазвичай обговорюють усі події в місті, майже не відреагували. Хіба що поцікавилися, за що вибачаються автори ось такого оголошення.

Натомість черги біля відкритого минулого тижня McDonald’s на виїзді з Хмельницького обговорювали досить жваво. Загалом, говорити про ажіотаж навколо закладу, який, за висловом одного з хмельничан, у місті “чекали 30 років” – нова розвага для мешканців обласного центру. Тож обійти увагою чергу, яка вчора знову вишикувалася біля ресторану, хмельничани аж ніяк не могли.

Соцмережами знову розлетілися фото та відео, хмельничани по третьому чи четвертому колу почали їх обговорювати. Дехто поставився лояльно та з розумінням до черги, яка, за словами очевидців, була чи не довшою, ніж у день відкриття та на відсотків 80 складалася з дітей та підлітків. Хтось у своїх реакціях був аж занадто категоричним, обізвавши дітлахів не дуже гарними словами. Дискутували хмельничани також про шкідливість їжі, яку продають у ресторані фаст-фуду, та про шкідливість їжі взагалі.

Ось що 1 вересня про черги (всерйоз і жартома) писали хмельничани:

Дітям цікаво. Це вже як Діснейленд)) і чекати, поки зійде ажіотаж вони не можуть.

Я записався в чергу, в талончику написано на 10 вересня о 16.05

Абсолютно нормальна ситуація для початку навчального року/вихідного у будь-якому місті Європи. Піцерії, бургерні, кав’ярні заповнені відвідувачами.

Хмельницький потребує ще один Макдональдс. Люди не встигають поїсти і ходять напівголодні. Не повертайте СССР, побудуйте ще один Макдональдс. Нагодуйте людей.

Ринок робить свою справу. І Маку, і його клієнтам глибоко фіолетово це совкове скиглення про голодних дикунів і прекрасні пиріжки у Вінницькому.

Скоро… Новий вид підробітку буде “займач черги в Мак”

Можна ходити по під чергу і продавати шаурму і гарячі хот-доги, щоб не стояли голодні.

А хтось знає, ця черга стоїть ще від першого дня чи це вже нові поприходили??

Краще б мені помогли картоплю викопати…

https://youtu.be/TwSlbez8Cjo
Так черга виглядала “вживу” Відео: Василь Камінський

І на цьому фоні майже непоміченим та без коментарів залишилося, до прикладу, фото хмельницького фотографа Сергія Аніськова з дитячої фотосесії 1 вересня біля однієї з популярних фотозон у місті.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook