Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому завершили перший етап капремонту зупинки біля філармонії (ФОТО)

Наразі хмельничани очікують громадський транспорт вже не на вузенькому тротуарі за кілька метрів від звичного місця зупинки транспорту, а на оновленому майданчику, де є можливість розміститися набагато більшій кількості пасажирів. Павільйонів для очікування тут поки що немає, тож пасажирам доведеться якийсь час ховатися від опадів (якщо такі будуть) під деревами.

Світлини оновленої зупинки, біля якої облаштували заїзну кишеню, аби розвантажити рух транспорту на цьому відрізку вулиці Кам’янецької, опублікували на сторінці Департаменту інфраструктури міста Хмельницький. Там же розповіли про роботи, які були виконані під час капітального ремонту майданчика для очікування транспорту, та про ті, які ще мають виконати.

Отож, біля зупинки тепер є заїзна “кишеня” площею 180 м2, облаштований посадковий майданчик площею 169 м2, встелений тротуарною плиткою та тактильними елементами. Також на оновленій зупинці збудували пандус, підпірну стінку та східці, встановили 4 сучасні світлодіодні світильники LED, дорожні знаки, нанесли дорожню розмітку.

Поки ремонтували зупинку, на тротуарі заразом виклали 66 м2 нової плитки. На пішохідному переході поруч із зупинкою виконали пониження, облаштоване елементами тактильної плитки.

Найближчим часом на зупинці заплановано встановити пішохідне огородження, поручні, сучасні павільйони з інформаційним табло для очікування пасажирами громадського транспорту,розповіли про подальші роботи з облаштування зупинки у ДІМ.

До слова, це, напевно, одна з небагатьох оновлених зупинок у місті, під час ремонту якої комунальникам вдалося обійтися без зрізання дерев, що дають затінок влітку та можливість сховатися від дрібного дощу тим, кому не вистачить місця у павільйоні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook