Новини
Хмельницька міська

Хмельницький лідирує в рейтингу конкурентоспроможності міст

Попри те, що Хмельницький є лідером у двох рейтингах, складених в рамках програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», – обласних центрів та міст, за словами міського голови дослідження показало низку недоліків. Над ними очільник громади пообіцяв попрацювати, аби “підтягнути проблемні питання”.

Про результати дослідження, яке показало індекс конкурентоспроможності 45 найбільших міст України, Олександр Симчишин розповів на своїх сторінках у соцмережах. Та показав таблицю з результатами.

Минулого року, додав міський голова, рейтинг, за іншою методологією, складали лише серед обласних центрів. Цього року подібне дослідження також провели, і ньому Хмельницький – також у лідерах.

В процесі визначення рейтингу проводиться оцінка реалізації економічної політики в місті, умови ведення бізнесу, інвестиційний клімат, співпраця бізнесу і влади.

Разом із тим, дослідження показало низку недоліків і недопрацювань, зокрема, в частині реєстрації бізнесу, вартості дотримання законодавства, наявних фінансових ресурсів. Будемо підтягувати проблемні питання! – зауважив Олександр Симчишин.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook