Новини
Бізнес

На Хмельниччині виробили понад 50 тисяч тонн м’яса

Жива маса сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій агрофірмами та населенням у січні-липні, становила 50,1 тисячі тонн, що на 5,7% більше, ніж за минулорічні сім місяців. Причому сільгосппідприємства наростили виробництво м’яса на 17,5% до 26,8 тисячі тонн. Водночас населення скоротило «м’ясні показники» на 5,3% до 23,3 тисячі тонн.

Лідирує в реалізації худоби на забій Хмельницький район: агрокомпанії району заготовили 17,1 тисячі тонн м’яса, що становить майже дві третини від обсягу, що виробили підприємства Поділля. Також саме Хмельницький район забезпечив найбільший валовий надій молока: компанії заготовили 70,7 тисячі тонн, а це знов таки майже дві третини від надоїв, які отримані від корівок агрофірм.

Загалом у області надоїли молока від усіх виробників 388,8 тисячі тонн, що на 1,0% більше, ніж у січні-липні 2020-го. Господарства населення надоїли 276,9 тисячі тонн (падіння на 1,1%), агрокомпанії – майже 111,9 тисячі тонн (зростання на 6,6%).

 Ситуація із яйцями в області «специфічна»: триває суттєве скорочення виробництва. Загалом агросектор Поділля отримав 420,5 мільйона яєць, що становить лише 72 відсотки від торішніх цифр. Тенденція скорочення виробництва в цій царині стала та триває в області впродовж усіх останніх років. Нагадаємо, що ще позаторік ми мали річний показник, що перевищував мільярд штук, а шість років тому – 1,641 мільярда яєць зібрали аграрії краю. Сільгосппідприємства області протягом семи місяців отримали 300,2 мільйона яєць, що становить 64,9% від показників січня-липня минулого року, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. Господарства населення зібрали 120,3 мільйона штук, що лише на один відсоток менше торішнього показника.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook