Новини
Суспільство

Найнижча зарплата на Хмельниччині – у Кам’янець-Подільському районі

Середня зарплата на Поділлі у другому кварталі становила 12174 гривні. Причому найвищий її рівень зафіксовано в Шепетівському районі – 14187 гривень, найнижчий – в Кам’янець-Подільському – 10876 гривень. Найбільший район в області – Хмельницький – має середній рівень 11850 гривень.

І якщо із зарплатнею на Шепетівщині все зрозуміло: на її теренах розташована Хмельницька атомна електростанція, що знана високим рівнем оплати праці, то «просідання» Кам’янеччини – неприємний факт. Туристична столиця всього Поділля могла б і більш високо оцінювати роботу своїх мешканців.

Щоправда, працюють у Ка’янець-Подільському районі найменше в краї. В середньому в другому кварталі в області штатні працівники відпрацювали по 406 годин: в Хмельницькому районі – 410 годин, у Шепетівському – 404, в Кам’янець-Подільському районі – 393 години.

Якщо говорити в цілому по області, то найбільше працювали, скажімо, в липні аграрії та видобувники. Фахівці сільського, лісового та рибного господарств, а також працівники видобувної промисловості та розроблення кар’єрів відпрацювали в зазначений місяць 161 годину при середньому показнику в області 127 годин. До речі, такий низький середньомісячний показник зумовлений масовими відпустками, особливо вчителів. Загалом в середньому освітяни в липні відпрацювали по 59 годин.

Також значно більше за середнє значення на Поділлі працювали будівельники – 160 годин, а також робітники у сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів – 153 години.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook