Новини
Події

У приміщенні готелю і з зірковими гостями: у Хмельницькому відкрили Почесне Консульство Молдови

У відкритті дипломатичної установи в обласному центрі взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан. Хмельничан же більше зацікавив не офіціоз з цього приводу, а несподівані гості, яких помітили на відкритті, та перетворення будівлі на розі вулиць Володимирської та Грушевського. Дотичні до заходу містяни поділилися фото з відкриття, а ті, кому не пощастило на нього потрапити, прокоментували подію в соцмережах.

За тим, як змінювалася будівля, розташована за адресою: вул. Володимирська, 74, хмельничани стежать з кінця 2019 року. Тоді у соцмережах з’явилося повідомлення про те, що триповерхова споруда, зведена за часів Радянського Союзу викуплена, і на її місці має з’явитися щось “цікаве та не типове для Хмельницького”. Хмельничани тоді висували різні припущення щодо того, що саме тут буде, від зоопарку до McDonald’s. Не вгадав тоді зрештою ніхто, хоча появу у місті ресторану фаст-фуду таки навангували.

На місці приміщення, в якому розташовували фабрика індивідуального пошиття взуття, зрештою збудували готель з досить довгою назвою – ROYAL PALACE LUXURY HOTEL and SPA, який також викликав чимало емоцій у хмельничан, особливо на завершальних етапах його будівництва, коли прилеглу територію почали оздоблювати елементами декору, які хмельничани назвали “золотими”.

Саме у цій будівлі вчора і відкрили Почесне Консульство Республіки Молдова, яке, як пишуть у соцмережах, є “сьогодні в тренді” у Хмельницькому.

Поки хмельничани звикають до чергового перетворення споруди на розі вулиць Володимирської та Грушевського, яка у січні була такою:

а наразі виглядає так:

ті, кому пощастило побувати на відкритті, діляться “трофеями”, з нього принесеними. Судячи з фото, які публікують у соцмережах, до Хмельницького вчора, крім Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Молдова в Україні Руслана Болбочана, прибули й інші відомі персони.

Хмельничани ж, яким не пощастило потрапити на урочистості, обговорюють їх в соцмережах. В одній зі спільнот у Фейсбуці писали, зокрема, таке:

Просто цікаво подивитись на дизайнерів..хто ці творці? Хто додумався створити цей кіч. До чого тут жовто-блакитний???

Це ви ще не бачили людей в українських вбраннях, які тримають !ЗОЛОТІ! ножиці для перерізання стрічки. (тут, справедливості заради можна посумніватися, що це українське, а не молдавське вбрання)

Дуже жалкую за тим магазинчиком на 1 поверсі, де продавали ХмельПиво…

А я ніяк не міг зрозуміти, звідки таке торжество стилю, буйство квітів та блиск золота.

Виглядає дуже “по багатаму”, хоча початок був доволі цікавий, як на мене.

Помпезна споруда…

А ще недавно там латали взуття.

Тепер на це я маю щодня дивитись)) ну як таке можна зліпти… готель – казино – спа – консульство в жовто-блакитному убранстві, а знизу просто по бАгатому

Ой не знаю, не знаю…як на мене, то краще другий MacDonald’s відкрили – щоб заздрили всі громади світу))))

Не вміють в нас будувати

До слова, Почесне консульство – особливий статус дипломатичної установи. На відміну від власне послів та консулів, зазвичай почесними консулами в країні стають не іноземці, а її громадяни.
Консульство ж – це орган зовнішніх відносин держави, розміщений на території іншої держави для виконання певних функцій. Район діяльності консула і місцеперебування консульства визначаються угодою між обома державами.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook