Новини
Сатанівська селищна

У парку хижаків на Хмельниччині сформували дві вовчі зграї

У парку хижаків, що розташований на території Національного природного парку Подільські Товтри на Хмельниччині, наразі мешкає кілька десятків диких тварин. Їх забрали від людей, котрі на них наживалися та утримували у непристосованих для хижаків умовах. У парку хижаки проходять реабілітацію та вчаться жити у дикій природі.

Кілометровий оглядовий міст у вигляді підкови в парку хижаків Арден – єдиний такий в Україні. Його висота – 5 метрів, тож життя хижаків, які тут нині мешкають, можна побачити майже зблизька.

Нагадаємо, парк розташований на 32 гектарах національного природного парку Подільські Товтри. Розділений він на 8 сегментів, в кожному з яких живуть зграї хижаків: вовки, ведмеді, лисиці, дикі птахи. Загони розділені між собою так, що тварини не можуть переходити з одного в інший.

Ніколи не перетинаються між собою і дві зграї вовків. Кожною з них керують самиці. Першу зграю очолила 10-річна Багіра, а другу, яку у парку вирішили сформувати на початку серпня, очолила 3-річна Чіка – позитивна та ручна вовчиця.

Як розповіли на сторінці парку у Фейсбук, решта членів зграї – однорічні вовки Чугай і Лісна, привезені з Карпат, Темний та Ніжна, яких забрали у хмельницького власника зоокуточка Сергія Пальохіна, та Бані з Чернігівщини.

За словами директора з розвитку парку хижаків Володимира Бучка, усі хижаки у реабілітаційному центрі – зі складною долею. Їх сюди привозять поліцейські, екологи, зоозахисники, попередньо практично видерши з рук попередніх власників, які використовували тварин для заробітку та утримували у жахливих умовах. Тут же, після обстеження та лікування, хижаки набираються сил, мають набагато кращий вигляд та вчаться жити у дикій природі.

Детальніше про те, як живуть тварини у парку хижаків на Хмельниччині, у сюжеті ТСН.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook