Новини
Події

Кінологи та службові собаки хмельницьких гвардійців повернулися в військову частину з нагородами

З нагородами прибули з Києва, де брали участь у військовому параді з нагоди 30-річчя Незалежності України, брати-кінологи військової частини 3053 Андрій та Дмитро Левчуки та їхні службові собаки – німецькі вівчарки Леон і Шеріф.

Два місяці щоденних кропітких та наполегливих тренувань і підготовчих занять, що проходили у Вишгороді на Київщині, завершилися тріумфальним проходженням чотирилапих та їх наставників Хрещатиком у складі кінологічних розрахунків Національної гвардії України у День Незалежності нашої держави.

Насправді це велика честь – представляти кінологічну службу Нацгвардії усій країні, – ділиться старший дресирувальник кінологічного взводу військової частини 3053 Андрій Левчук, – І ми дуже раді, що змогли це зробити на гідному рівні, показати гордість нашої служби – вірних помічників, напарників, друзів, без яких військова служба у нашій структурі не була б такою повноцінною та ефективною – наших службових собак. Також дуже приємно, що і мій пес, і собака мого брата по завершенню святкового параду отримали відзнаки – медалі «За віддану службу». Переконаний, що це цілком заслужені нагороди.

Для його чотирилапого помічника, німецької вівчарки на кличку «Леон», така нагорода є першою. І сьогодні Леон гордо красується з медаллю для службових собак «За віддану службу» ІІІ ступеня.

Для чемпіона Шеріфа ж отримувати високі нагороди – не вперше. Як зазначає його наставник старший дресирувальник Дмитро Левчук, цей пес є неодноразовим призером відомчих та державних змагань службових собак, за що раніше вже був нагороджений аналогічною відзнакою.

Тож зараз приймає з рук заступника командира військової частини та за наказом командувача Національної гвардії України чергову нагороду – медаль для службових собак «За віддану службу» ІІ ступеня.

Варто зазначити – Шеріф є першим службовим собакою у Західному оперативно-територіальному об’єднанні, який удостоєний честі отримати таку високу відзнаку.

Заохочення такого роду відзнаками мотивує як кінологів, що займаються підготовкою службових собак для ефективного їх застосування у виконанні службово-бойових завдань, так і їх чотирилапих підопічних до того, щоб і надалі утримувати високий рівень фахової майстерності та здобувати ще вищі щаблі у своєму професійному спрямуванні. Пишаємося, радіємо разом з ними та впевнені у їхніх подальших успіхах на службі українському народу! – резюмував тимчасово виконуючий обов’язки начальника кінологічної служби військової частини 3053 старший сержант Дмитро Ковалишин.

За інформацією пресслужби в/ч 3053 НГУ

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook